Τελευταίες Ειδήσεις

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται με το άνοιγμα της εστίασης



Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να τηρούν οι πολίτες με αφορμή το άνοιγμα των χώρων εστίασης.

O Λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι «από αύριο (25/5) επιτρέπεται να πάμε σε εστιατόρια ή σε ταβέρνες, κατά προτίμηση, όμως, με την οικογένειά μας και όχι για να συναντηθούμε με μακρινούς γνωστούς ή ανθρώπους που δε βλεπόμαστε και δεν είμαστε πια μαζί, μίας και στο τραπέζι θα καθόμαστε σχετικά κοντά και χωρίς μάσκα. Έχουν τεθεί ικανά όρια στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι ώστε να είναι δυνατή η έξοδος για μία ολόκληρη οικογένεια και να μη μείνει κανένας παραπονεμένος».


Ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε «ότι πρέπει να σκεφτούμε το που πάμε για φαγητό. Επιλέγουμε με βάση την τήρηση των κανόνων απόσταση μεταξύ τραπεζιών, την τήρηση οδηγιών από τους εργαζόμενους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους και τις τουαλέτες. Τέλος αποφεύγουμε το συνωστισμό.

Bέβαια είναι αναγκαίο να τηρούμε και τα υπόλοιπα μέτρα που γνωρίζουμε, όπως το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή να εφαρμόζουμε την υγιεινή με αλκοολικό διάλυμα πριν το φαγητό. Να καλύπτουμε το βήχα ή το φτάρνισμα με το εσωτερικό του αγκώνα και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.