Τελευταίες Ειδήσεις

Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο Μαντηλά-Αναβίωσε το πατροπαράδοτο έθιμο στο Καστράκι
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι νέοι του Καστρακίου και της ευρύτερης περιοχής κράτησαν ζωντανό το έθιμο του Αη Γιώργη του Μαντηλά αλλά με καθυστέρηση λόγω καραντίνας.
Η παράδοση θέλει τους νέους και τις νέες ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου να αναρριχώνται στον βράχο και να φθάνουν στο ομώνυμο εκκλησάκι για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους εκπληρώνοντας ένα τάμα και ελπίζοντας στη βοήθεια εκπλήρωσης της επιθυμίας τους.
Από νωρίς το πρωί νεαροί αναρριχητές συγκεντρώθηκαν στο εξωκκλήσι στους πρόποδες του βράχου όπου βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι, για να σκαρφαλώσουν και να κρεμάσουν τα μαντήλια.
Ενώ ο όρθρος βρίσκονταν σε εξέλιξη και ακολούθησε η θεία λειτουργία, πλήθος πιστών από την περιοχή αλλά και ξένοι επισκέπτες συνέρρεαν στο γραφικό εκκλησάκι.

Οι πιστοί σιγά-σιγά συγκεντρώνονταν για να ανάψουν το κεράκι τους αλλά και να παραδώσουν τα πολύχρωμα μαντήλια, τάμα στον Άγιο Γεώργιο, στους νεαρούς αναρριχητές που δεν το έβαλαν κάτω και τελικά αψηφώντας τους κινδύνους έφθασαν ψηλά στο βράχο και κρέμασαν δεκάδες μαντήλια των πιστών που ελπίζουν στη βοήθεια του τιμώμενου Αγίου για την εκπλήρωση της όποιας επιθυμίας τους.
Χρειάστηκε μάλιστα να γίνουν αρκετά δρομολόγια καθώς πολλοί ήταν οι πιστοί που προσέρχονταν φέροντας μαντήλια τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας παρουσία πλήθους πιστών από το Καστράκι, την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.