Τελευταίες Ειδήσεις

Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-Ε.Φ.Κ.Α.)

Κύριε Υπουργέ, Διατυπώνουμε τις προτάσεις μας, στο σχετικό νομοσχέδιο. 1. Πλασματικός χρόνος ασφάλισης για όλες τις μητέρες (παλιές/νέες), ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, αυτοαπασχολούμενες, με έμφαση σε αυτές που έχουν τρία η και περισσότερα παιδιά. 2. Συνταξιοδότηση σε όλους τους γονείς με 3 η και περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 62 ετών. 3. Προστασία ουσιαστική της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, και τον τοκετό, και αύξηση των ημερών στις γονικές άδειες και στον ιδιωτικό τομέα. 4. Δυνατότητα ασφαλιστικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παιδιών που είναι άνεργα, και είναι μεγαλύτερα της ηλικίας των 24 ετών. 5. Άμεση απόσπαση νεοδιορισμένου σε ΔΕΚΟ ή και δημόσιο κοντά στην κατοικία του εφόσον το τελευταίο τέκνο είναι μικρότερο της ηλικίας 7 ετών, ή μείωση του χρόνου παραμονής μακριά από την μόνιμη κατοικία του.(τώρα είναι 2χρονια).
6. Άμεση απόσπαση νεοδιορισμένου προσωπικού κοντά στην κατοικία του εάν και εφόσον το τελευταίο τέκνο είναι κάτω τον 7 ετών. 7. Ελαφρύνσεις προς τους εργοδότες (είτε φορολογικές, είτε αλλού είδους) με σκοπό την πρόσληψη γονέων με τρία τέκνα και άνω. 8. Ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους, και ιδιαίτερα για όσους έχουν από 3 παιδιά η και περισσότερα, και είναι άνω των 50 ετών. 9. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλει ο εργοδότης για μητέρες με τρία τέκνα και άνω που επανέρχονται στην αγορά εργασίας μετά την γέννηση του παιδιού τους. 10.Ειδική μέριμνα ώστε μια γυναίκα που θα αποφασίσει να γεννήσει τρίτο παιδί και το οικογενειακό της εισόδημα δεν ξεπερνά τις 15000 να λαμβάνει χρήματα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τα δύο πρώτα χρόνια ανατροφής αυτού του παιδιού. 11.Επί πλέον ποσοστώσεις για προσλήψεις τρίτεκνων μητέρων, τόσο στο Δημόσιο σε θέσεις αορίστου χρόνου, όσο και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 12.Προσαυξημένο Εφάπαξ για τους γονείς με τρία τέκνα η και περισσότερα. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.