Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην ΙΜ Υπαπαντής Μετεώρων



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Υπαπαντής, Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου. Έχοντας σύμμαχο και τις άριστες   καιρικές συνθήκες  δεκάδες πιστοί ανηφόρισαν το απόγευμα του Σαββάτου  στο γραφικό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο πάνω από το Καστράκι για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου συμπαραστατούμενου από τον Καθηγούμενο της ΙΜ Μ. Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος, μοναχούς και ιερείς της περιοχής.
Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική με τους πιστούς που συνέρρευσαν να απευθύνουν τις προσευχές τους προς τον Παντοδύναμο και να τιμούν με την παρουσία τους,  τις εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της Υπαπαντής, ευχαριστώντας τον γιατί και φέτος αξιώθηκαν να βρεθούν στο ιστορικό Μετόχι.
Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Θεόκλητος  τόνισε πως  με την Υπαπαντή του Κυρίου δόθηκε σαφέστατο μήνυμα για τη ζωή κοντά στην εκκλησία, που είναι ζωή εν Χριστώ και όπως η Ορθόδοξη πίστη αποδεικνύει είναι ο δρόμος για τη σωτηρία της ψυχής.

Ευχήθηκε σε όλους δύναμη και πίστη στον Κύριο που μπορεί να σώσει όσους πραγματικά  ακολουθούν το λόγο του επισημαίνοντας ότι  οι όποιες δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε με τη βοήθεια Του θα ξεπεραστούν.
Μετά το πέρας του Εσπερινού όλοι οι προσκυνητές απόλαυσαν τη φιλοξενία της αδελφότητας της Μονής στο αρχονταρίκι της Υπαπαντής ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί που ανηφόρισαν στο ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται κυριολεκτικά κρεμασμένο στους Μετεωρίτικους βράχους.






























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.