Τελευταίες Ειδήσεις

Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία



Με ταχύτατους ρυθμούς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξη Τύπου.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σκρέκας και η Υφυπουργός κα Φωτεινή Αραμπατζή.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, δίνοντας εντολή στα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις.

Με την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι δεδομένο ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, χωρίς δηλαδή να περιμένει το Υπουργείο να εκπνεύσει το 15ήμερο της προθεσμίας αναγγελίας των ζημιών από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ώστε οι αγρότες να μην αναγκαστούν να παραμείνουν χωρίς χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εκτός από τις αποζημιώσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των υποδομών, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.