Τελευταίες Ειδήσεις

Προσωπικό στοίχημα για τον Θανάση Λιούτα η επαναλειτουργία του σπηλαίου της ΘεόπετραςΜια υψηλού συμβολισμού πρωτοβουλία του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
«Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που εγκλωβίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου πρέπει να γκρεμιστούν και θα γκρεμιστούν», δήλωσε ο Θανάσης Λιούτας από τη Θεόπετρα σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη. Το σπήλαιο παραμένει κλειστό, αποστερώντας από την ευρύτερη περιοχή ένα σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά στους νέους.
Ο κ. Λιούτας συνομιλώντας με τους κατοίκους της Θεόπετρας τόνισε ότι το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί ένα περίτρανο παράδειγμα των αρνητικών συνεπειών που έχουν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στη χώρα. Σε οποιοδήποτε άλλη οργανωμένη κοινωνία θα είχαν διευθετηθεί οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες και το σπήλαιο θα είχε ανοιχτές τις πύλες του. Στη χώρα μας όμως, παραμένει κλειστό ως «μνημειώδες» παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας μιας κυβέρνησης ιδεοληπτικής, η οποία εγκλωβίζει στη στασιμότητα τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Ο Θανάσης Λιούτας δεσμεύθηκε ότι το σπήλαιο της Θεόπετρας θα επαναλειτουργήσει. Είναι ένα δίκαιο και αναγκαίο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων της Θεόπετρας αλλά όλου του Νομού που θα γίνει πράξη την επόμενη ημέρα, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες οργανώνοντας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος,  κάνοντας όπως  ανέφερε, μια βαθιά χειρουργική τομή στο κράτος. Όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος, το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο κράτος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου υπουργείου, το οποίο θα ονομάζεται υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το οποίο θα είναι υπό την άμεση εποπτεία του.
Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία του σπηλαίου αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο, καθώς συμβολίζει τη μετάβαση από την Ελλάδα της στασιμότητας και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στην Ελλάδα της αποτελεσματικότητας, της ανάπτυξης. Στην Ελλάδα του μέλλοντος." Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.