Τελευταίες Ειδήσεις

Χρ. Σιμορέλης: Καθημερινά δίπλα στους πολίτες   
Πρωινή βόλτα στην Οιχαλία, με πολλά αισιόδοξα μηνύματα, περιλάμβανε το πρόγραμμα του Χρήστου Σιμορέλη, υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εκεί είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την τοπική αγορά και να συζητήσει με κατοίκους και παραγωγούς της περιοχής. Το απόγευμα οι εντατικές περιοδείες συνεχίστηκαν στα χωριά Παναγίτσα, Κρήνη, Γριζάνο και ολοκληρώθηκαν με συλλογική ομιλία στην Κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.
     Στις εξορμήσεις αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος γύρω από την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Επίσης η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για συσπείρωση, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου αντιμετώπισης της δεξιάς παλινόρθωσης.
     Ακόμη ο Χρ. Σιμορέλης απάντησε ερωτήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση πήρε μετρά ελέγχου και προχώρησε σε θεσμικές αλλαγές στην αγορά γάλακτος και κρέατος με σκοπό την ουσιαστική στήριξη των κτηνοτρόφων (υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα, κλιμακωτές κυρώσεις για όσους κάνουν χρήση αθέμιτων πρακτικών, δήλωση των παραδόσεων παραγωγών και αγοραστών μέσω του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ»).
Επιπλέον έγιναν παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της ζωικής παραγωγής όπως το νέο πλαίσιο αδειοδοτήσης των σταβλικών εγκαταστάσεων, ο καθορισμός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας- ώστε να μη χάνουν οι κτηνοτρόφοι τις επιδοτήσεις τους- και η πρόσληψη για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια κτηνιάτρων στο ΥΠΑΑΤ και στις Περιφέρειες.
     Η δίκαιη ανάπτυξη μπορεί να προχωρήσει μόνο αν έχει στο επίκεντρο της τους ανθρώπους της παραγωγής. Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που αναδιοργανώνει τον πρωτογενή τομέα και στηρίζει τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, θα πραγματοποιήσει περιοδείες την Σάββατο 29/6:
·        στις 9.30 στη Λαϊκή Φαρκαδόνας
·        στις 20.00 στην Πηνειάδα
·         στις 20.30 στο Κεραμίδι
·        στις 21.30 στο Ζάρκο
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.