Τελευταίες Ειδήσεις

Θερινές (από)δράσεις από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων
Το 7ο U made It Festival και το Balkans Beyond Borders στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης
Καλοκαίρι και κινηματογράφος, με γέλιο, με δημιουργία νέων ανθρώπων, με συγκίνηση. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων για άλλη μια χρονιά αφουγκράζεται και προσφέρει βήμα σε νέους δημιουργίας. Για 7η χρονιά, το U made It Festival με ταινίες νέων κατά βάση, ερασιτεχνών δημιουργών και μαθητών/τριών σχολείων, διοργανώνεται τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Δύο ημέρες νωρίτερα, στο πλαίσιο της 5ης Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη και του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάζεται η δράση Balkans Beyond Borders, με πολύ γέλιο στο θεατράκι του Ληθαίου. Κ,αι φυσικά, σύντομα και η ανακοίνωση για την προβολή στη Ράξα!
Αναλυτικά:
  1. Balkans Beyond Borders 
Ο οργανισμός Balkans Beyond Borders παρουσιάζει στα Τρίκαλα ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με επιλογή ταινιών από προηγούμενες εκδόσεις του Balkans Beyond Borders Short Film Festival. To BBB Short Film festival είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που επικεντρώνεται στις βαλκανικές παραγωγές και συμπραραγωγές και προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο για την καταπολέμηση του αποκλεισμού των τομέων της τέχνης & των καλλιτεχνικών ομάδων διασυνοριακά.

To Balkans Beyond Borders Short Film Festival με όχημα την τέχνη του κινηματογράφου κινητοποιεί τους νέους, ενισχύει την κινητικότητα και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Το πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμά του ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό ενώ παράλληλα αναδεικνύει πολιτιστική κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και τον σύγχρονο κινηματογραφικό πλούτο των Βαλκανίων.
Για τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη, διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΕΛΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Οι ταινίες έχουν επιλεγεί από την ομάδα του οργανισμού με σκοπό να προσφέρουν μια μοναδική βαλκανική εμπειρία με οδηγό το βαλκανικό χιούμορ, βγαλμένο μέσα από τη βαλκανική πραγματικότητα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Διάρκεια: 70 λεπτά  1. 7ο U Made it Festival
Για έβδομη χρονιά, αναβαθμισμένο και με εκπλήξεις η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων διοργανώνει το 7ο U Made it Festival. Τη διοργάνωση των ερασιτεχνών, που λατρεύουν τον κινηματογράφο και τις διαφορετικές του εκφάνσεις. Στα Τρίκαλα η κινηματογράφηση γίνεται χαρά και είναι δημιουργία αφού η Λέσχη δίνει τη δυνατότητα να προβληθεί κάθε ταινία: από σχολεία, από προγράμματα σχολείων, από ιδιώτες, από νέους κινηματογραφιστές στις 24 Ιουνίου 2019 στον μύλο Ματσόπουλου.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.