Τελευταίες Ειδήσεις

Στη Βασιλική ο Ρίζος Μαρούδας


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απρίλη η προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή μας από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Κ.Κ.Ε. Ρίζο Μαρούδα.
Μαζί του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Γιώργος Χαντζιάρας
οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση
Τσιάμης Θανάσης και Δημουλάς Βαγγέλης,
καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και στελέχη του Κ.Κ.Ε.

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Περιστέρα και τη Σαρακίνα με επίσκεψη στα καταστήματα της περιοχης, όπου οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους κατοίκους,για να καταλήξει στη Βασιλική.

Αφού περιόδευσαν στα μαγαζιά του χωριού στη συνέχεια έγινε συγκέντρωση στο κατάστημα «Γκαλή» και η συζήτηση ξεκίνησε κύρια με τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων με τον κο Μαρούδα μεταξύ άλλων να τονίζει:
Το ξεκλήρισμα πολλών δεκάδων χιλιάδων γεωργοκτηνοτρόφων τα προηγούμενα χρόνια και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι παραμένουν ακόμα στη γη τους και παράγουν, έχουν τη ρίζα τους στον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της παραγωγής, αλλά και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν, εδώ και δεκαετίες, οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, από κοινού με τις Περιφέρειες και τους δήμους, που τη διαφημίζουν σαν τη σωτηρία των αγροτών.

Στη Θεσσαλία έχουμε το ξεκλήρισμα χιλιάδων καπνοπαραγωγών, τευτλοπαραγωγών και το κλείσιμο της ΕΒ Ζάχαρης, τη μείωση των τιμών αγροτοπαραγωγού στα περισσότερα προϊόντα (βαμβάκι, σιτηρά, φρούτα, αλλά και ζωικά), λόγω και της μείωσης των επιδοτήσεων και ενισχύσεων, τις οποίες στο 80% περίπου τσεπώνουν οι μεγαλοαγρότες και οι οποίες θα μειωθούν περισσότερο με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ. Επίσης, τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, λογω των χαμηλών τιμών και των αθρόων εισαγωγών σε γάλα και κρέας, που όμως στον καταναλωτή φτάνουν πιο ακριβά αυτά τα προϊόντα. Από την άλλη, έχουμε αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω της αύξησης των τιμών των γεωργικών εφοδίων σε λιπάσματα, σπόρους, εμβόλια και κτηνιατρικές υπηρεσίες, ηλεκτρικό ρεύμα, χαράτσια στα χωράφια, στο νερό και έλλειψη μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών, κάτι που προδιαγράφει αρνητικά το μέλλον για πολλές χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Επομένως, οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να τιμωρήσουν τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, τις αστικές πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη ΕΕ και εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, όσο και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους δήμους, που βάζουν πλάτη για το πέρασμά της.
Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι η μόνη δύναμη που αποκαλύπτει επί χρόνια των καταστροφικό χαρακτήρα της ΕΕ και της ΚΑΠ και των πολιτικών των κυβερνήσεων για τη μικρομεσαία αγροτιά και ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων της.

Δυναμώνουμε παντού
Τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Σε Δήμους,Περιφέρεια,Ευρωεκλογές

ΚΟΒ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ-ΚΚΕ
25/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.