Τελευταίες Ειδήσεις

Ένταση για το Αναρριχητικό κέντρο Χασίων στο ΔΣ Μετεώρων-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία-Νέος Αντιπρόεδρος ο κ. Σωτ. Παπαχρήστος




Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στο Δημοτικό  Συμβούλιο Μετεώρων στη συζήτηση για το αναρριχητικό κέντρο Χασίων το βράδυ της Τετάρτης, θέμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπογράψει τη σύμβαση για το έργο!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της μελέτης επισημαίνοντας πως θα κατατεθεί μέσω LEADER προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ και οι αναρριχητές θα βρίσκουν διέξοδο στα Χάσια.
Υπέρ της άμεσης υλοποίησης του έργου τάχθηκε ο κ.  Σακελλαρίου και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Τούλας έθεσε θέμα ιδιοκτησιακού που πρέπει να ξεκαθαρίσει και αναφέρθηκε στη μελέτη και ειδικότερα στο σημείο πως ορισμένοι δυσανασχετούν με τους αναρριχητές στα Μετέωρα.
Ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ παρότι η μελέτη είναι συμφέρουσα για το Δήμο και ζήτησε να υλοποιηθούν ανάλογα προγράμματα για τα μονοπάτια στα Μετέωρα που βρήκε σύμφωνο και τον κ. Λύπα.

Υπέρ του έργου τάχθηκαν με τοποθετήσεις τους οι σύμβουλοι κ.κ. Τσιάρα, Παπαγεωργίου και Παπαπούλιος ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΚ κ. Σιάχος τόνισε πωβς η μελέτη εκπονήθηκε από τη λέσχη αφιλοκερδώς και εξέφρασε τη σδυσαρέσχεια των μελών της γιατί δεν κλήθηκαν στη συνεδρίαση επισημαίνοντας πως εγιναν αρκετές τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική.

Ξεκαθάρισε ότι η ΟΛΚ δεν θα υπογράψει τη σύμβαση υπογραμμίζοντας ότι η αναφορά για 200 διαδρομές είναι αδύνατη γι αυτό και αρχικά γράφτηκε για 80.
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και ακολούθως τέθηκε θέμα από τον κ. Ζαρόπουλο για τις διαμαρτυρίες συνδημοτών που ενώ εξόφλησαν λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΚ καλούνται να τους πληρώσουν ξανά.

Επ  αυτού ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κανείς δημότης δεν θα ξαναπληρώσει και όσοι το έκαναν θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους και επιφυλάχθηκε να δώσει πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της οποίας αναμένεται το αποτέλεσμα και ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Πέραν αυτών εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του σώματος ο κ. Παπαχρήστος μετά την παραίτηση του κ. Αβραμόπουλου ενώ συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις και για τα λοιπά θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.