Τελευταίες Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα των ΓλωσσώνΧθες Πέμπτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας γιόρτασε την καθιερωμένη Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.
               Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι:
  • ευαισθητοποίηση στην τεράστια ποικιλία γλωσσών που διαθέτει η Ευρώπη,
  • προώθηση της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας,
  • ενθάρρυνση ατόμων όλων των ηλικιών να μάθουν ξένες γλώσσες - η γνώση περισσοτέρων γλωσσών διευκολύνει την επικοινωνία με τους ανθρώπους και την εύρεση εργασίας, και ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης στο οποίο εκπροσωπούνται 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι από 47 χώρες.
Συμμετέχουν πολλά γλωσσικά και πολιτιστικά ιδρύματα, ενώσεις, πανεπιστήμια και, κυρίως, σχολεία. Η Ημέρα των Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001 - με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους των Γλωσσών - και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Αγγλικής γλώσσας κα Μπαλτσή Αικατερίνη καθώς και των Γερμανικών Γκιτέρσου Σοφία.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω βιντεο-παρουσίασης για το θέμα που για την Πατρίδα μας ήταν το Παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι και είχαν την ευκαιρία να χορέψουν κάποιοι μαθητές με την γυμνάστρια του σχολείου τοπικά παραδοσιακά τραγούδια (βιωματική προσέγγιση).
Η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελίες αρκετών συχνών καθημερινών λέξεων και εκφράσεων σε διάφορες γλώσσες.
Ο διευθυντής του Σχολείου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.