Τελευταίες Ειδήσεις

Προχωρεί η σύσταση συλλόγου για την αδόμητη ζώνη




Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η σύσταση και λειτουργία συλλόγου για τους ιδιοκτήτες της αδόμητης ζώνης Α΄και Β΄σε Καλαμπάκα και Καστράκι  με στόχο την προώθηση λύσης στο πρόβλημα αξιοποίησης των περιουσιών τους που αντιμετωπίζουν πλέον της 25ετίας.
Αυτό τονίστηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» στην Καλαμπάκα με πρωτοβουλία της προσωρινής επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό την σύσταση του συλλόγου που θα κινηθεί αναλόγως.
Εκ μέρους της εν λόγω επιτροπής ο κ. Καρακαντάς Θεόδωρος αρχικά καλωσόρισε τους παριστάμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος που όπως τόνισε είναι πάντα δίπλα στους ιδιοκτήτες ακινήτων της αδόμητης ζώνης.

Παράλληλα ευχαρίστησε και τον Δήμο Μετεώρων για την παραχώρηση της αίθουσας και ξεκινώντας την ενημέρωση επέκρινε την απουσία για άλλη μια φορά των ιδιοκτητών εκτιμώντας ότι αρκετοί έχουν απογοητευτεί καθώς τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για την επίλυση του προβλήματος τους ενώ παρατήρησε ότι δεν υπήρξε ούτε μια παρουσία από ιδιοκτήτη του Καστρακίου.

Ο κ. Καρακαντάς αναφέρθηκε εν συντομία σε ότι έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια από πλευράς των ιδιοκτητών οι οποίοι όμως δεν βρήκαν καμία ουσιαστική ανταπόκριση από πλευράς των αρμοδίων τοπικών παραγόντων και της πολιτείας και γι αυτό κρίνεται αναγκαία η σύσταση και λειτουργία συλλόγου που με την συνδρομή δικηγόρου θα κινηθεί πλέον για το όλο θέμα.
Μάλιστα όπως ανέφερε έχει ήδη μιλήσει με δικηγόρο στην Αθήνα που μπορεί να αναλάβει την υπόθεση και να διεκδικηθεί  ακόμη και μέσω της δικαστικής οδού η εξεύρεση λύσης με τις ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της αδόμητης ζώνης.
Τονίστηκε ακόμη ότι οι ιδιοκτησίες έχουν ενταχθείς το κτηματολόγιο αλλά υπάρχουν προβλήματα καθώς αρκετές έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές και απαιτούνται περαιτέρω κινήσεις από τους ιδιοκτήτες.
Υπογραμμίστηκε η ανάγκη της σύστασης του συλλόγου και για το σκοπό αυτό χρειάζονται 25 υπογραφές που θα συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.