Τελευταίες Ειδήσεις

Στόχος να αποτελέσει σταθμό στην ενίσχυση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής



Πραγματοποιήθηκε η  σύσκεψη που Οργανώθηκε από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μετά από κάλεσμα για συμμετοχή σε εκπροσώπους  εργατικών  σωματείων του νομού μας, μέλη  Δ.Σ.  και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα,  καθώς και εργαζόμενους που πρωτοστατούν σε χώρους και κλάδους εργασιακούς  μέσα από ΕΠ.Α
Το Συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 6.30 μ.μ., πλατεία Αριστοτέλους, αποτελεί  μια νέα αφετηρία  για τις δυνάμεις μας να πρωτοστατήσουν  στην οργάνωση της  εργατικής τάξης και της πάλης της.
Ο στόχος της οργάνωσης της σύσκεψης είναι,
Ø  να αποτελέσει σταθμό για την ενίσχυση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού,
Ø  να εκφραστεί μαζική, αισιόδοξη και αποφασιστική εργατική - λαϊκή απάντηση απέναντι στην «ανάπτυξη» που φέρνει φτώχεια και πολέμους, απέναντι στην αντιλαϊκή κλιμάκωση και τις κάλπικες υποσχέσεις που τη συνοδεύουν.
Οι ταξικές δυνάμεις με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!" δώσαμε και δίνουμε τη μάχη χωρίς καμία παύση, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες να δυναμώσουν την πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Αυτό τονίστηκε στην  σύσκεψη   εισηγητικά  από  την Β. Μπακάση μέλος  της  Γραμματείας  του ΠΑΜΕ  του Νομού, αναφέρθηκε στο εμπόριο ελπίδας και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης που θα κορυφωθούν στην πορεία προς τη ΔΕΘ, αλλά και στα πανηγύρια για το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανο ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή, με τις ΗΠΑ μάλιστα να είναι τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ και τα αμερικάνικα μονοπώλια να έχουν την τιμητική τους.΄
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνει στη ΔΕΘ μια νέα φιέστα αποπροσανατολισμού για το λαό. 
Τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τη νιώθουν βαθιά στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, τα θύματα των πλημμυρών και των πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική.
Παράλληλα η εργοδοσία αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, εντείνει επίθεση στους εργαζόμενους. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους εντείνεται η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η παραβίαση του ωραρίου και κάθε δικαιώματος που απέμεινε. Στις Τράπεζες ετοιμάζονται 5.000-7.000 «εθελούσιες» απολύσεις, με το κλείσιμο 1.000 περίπου καταστημάτων. 
Στην σύσκεψη πήραν το λόγο πρόεδροι σωματείων,  μέλη Δ.Σ. σωματείων, εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους όπου μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν πρωτοβουλίες σωματείων που  προχωρούν σε σχεδιασμό της δουλειάς, έχουν καθορίσει διευρυμένες συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις, ενώ προετοιμάζουν ειδικά υλικά κατά κλάδο με  πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς, για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση με τους εργαζόμενους.
Από τις τοποθετήσεις μελών Δ.Σ., εκπροσώπους σωματείων μεταφέρθηκε ζωντανή εμπειρία,  για την  κατάσταση  που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, εκφράζοντας  ότι «πρέπει να οργανωθεί  η πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και γενικότερα για όλα τα προβλήματα, αξιοποιώντας ιδιαίτερα προβλήματα και δένοντας τα με τα γενικότερα”
Μετά από πλούσια συζήτηση με τοποθετήσεις εργαζομένων, μέλη Δ.Σ. από εργατικά σωματεία του νομού μας και ΕΠ Αγώνα σε κλάδους δουλειάς, στην σύσκεψη τονίστηκε ότι:



Στις τελευταίες κινητοποιήσεις, νέες δυνάμεις μπήκαν μπροστά, συμμετείχαν σε απεργίες και συλλαλητήρια. Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Στο νομό μας ταξικά σωματεία –Συνδικάτα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα δίνοντας την μάχη για την απλήρωτη εργασία, τους ανέργους, τις ΣΣΕ.
Συνεχίζουμε πρωτοστατώντας στο ταξικό μας καθήκον αποτρέποντας κάθε νοθεία    στο Ε.Κ. του Νομού μας, σε αρχαιρεσίες Σωματείων για να  ανοίξει  ο δρόμου σ’ ένα συνέδριο που να αντιπροσωπεύει πραγματικά τους εργάτες. Αυτό το καθήκον το έχουν αναλάβει τα ταξικά σωματεία απέναντι στους συναδέλφους μας και το κάνουμε πράξη!
Συνεχίζουμε με τους εργαζόμενους, πρωτοστατούμε με πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ταξικού κριτηρίου της εργατικής τάξης, στη δημιουργία ενός κινήματος ανάτασης, διεκδικητικού.
 Συνεχίζουμε την συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς με την κοινή μας δράση εργατικών σωματείων με συλλόγους και Φορείς του λαϊκού κινήματος του νομού μας.  
Συνεχίζουμε στον ίδιο προσανατολισμό, δεν θα επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.
Η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.
 Έχουμε νίκες. Συνεχίζουμε τις  μάχες για,
ü  πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας,
ü  για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.   
Έχουμε αποκτήσει σημαντική πείρα πια. Δεν μας ξεγελούν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Η ανάπτυξη τους σημαίνει νέες θυσίες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Λύση για μας είναι ο ανυποχώρητος, ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας. Μέσα από τα σωματεία με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.
Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία!
Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή. Καμία ανοχή
Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον Διεκδικητικό Αγώνα για:
·        Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
·        Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
·        Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
·        Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,
·        Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
·        Να γίνουν προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.
·        Απαιτούμε υποδομές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην και καιγόμαστε το καλοκαίρι !
·        Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανη­συχίες, τις ίδιες ανάγκες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.00μ.μ.
 Πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναχώρηση με Λεωφορεία  από Τρίκαλα
 Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 2.μ.μ. Πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.