Τελευταίες Ειδήσεις

Υπόθεση Novartis: Εισβολή Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας


Υπόθεση Novartis: Εισβολή Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής (25.02.2018) στις 05:00 καθώς περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση προκαλώντας φθορές. Λίγη ώρα αργότερα η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ιστοσελίδα του αντιεξουαστικού χώρου με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο αναφέρεται στην δικαιοσύνη και στην νομοθεσία που αφορά τους ανώνυμους μάρτυρες ενώ καταλήγει «πως δεν έχει τελειώσει με τον τομέα της Υγείας».
Ειδικότερα στο κείμενο τονίζεται ότι: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.


Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα χρησιμοποιώντας έσπασαν την πύλη και διέλυσαν τις τζαμαρίες. Στην συνέχεια πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Αμέσως μετά «παράτησαν» τη βαριοπούλα και έγιναν καπνός.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.