Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη Κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ στον κ. Μιχαλάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης υποδέχθηκε τον νέο Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
«Η Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας. Έχει δημιουργήσει μία σπουδαία εικόνα τόσο στο εσωτερικό  όσο και στο εξωτερικό μιας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις διεθνώς αναγνωρισμένες σχολές. Να σας συγχαρώ, λοιπόν, για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, καθώς ο προκάτοχός σας ο κ. Κουτεντάκης κατάφερε η Σχολή σας να αποτελεί σημείο αναφοράς», ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης υποδεχόμενος τον κ. Παπαϊωάννου.
Ο νέος Κοσμήτορας ευχαρίστησε τον κ. Μιχαλάκη για τις ευχές του και αναφερόμενος στο έργο της Σχολής υπογράμμισε την αξία του σπουδαίου ερευνητικού έργου που παράγεται από το επιστημονικό της προσωπικό.
 «Δυστυχώς η Σχολή μας βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο της επιβίωσης  λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είμαστε από τις πιο υποστελεχωμένες Σχολές και πραγματικά το επιστημονικό μας προσωπικό καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να φέρει εις πέρας τόσο το διδακτικό όσο και το ερευνητικό έργο» υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαϊωάννου ανέπτυξε τα σχέδια της Σχολής για τη δημιουργία διεθνούς προπτυχιακού τμήματος το οποίο θα ωφελήσει διττά, καθώς πέραν της αναγνώρισης και του κύρους θα ενισχύσει και οικονομικά τη Σχολή και επομένως την πόλη των Τρικάλων. Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου,  για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου αποτελεί η ενίσχυση των υποδομών και των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής.
Ο   κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας   Κώστας Αγοραστός όσο και ο ίδιος αναγνωρίζουν την προσφορά της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων, όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στην τοπική κοινωνία. «H Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σταθεί αρωγός στο έργο της Σχολής με τη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, της κατασκευής σημαντικών υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ., που σήμερα στεγάζουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και γραφεία καθώς και το αμφιθέατρο της Σχολής που αποτελεί τοπόσημο του συγκροτήματος. Επιπλέον χρηματοδοτήσαμε  την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού απαραίτητου για την πραγματοποίηση του σπουδαίου ερευνητικού έργου που παράγεται από το επιστημονικό προσωπικό της Σ.Ε.Φ.Α.Α.. Έχουμε, επομένως, αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή μας στο σπουδαίο έργο της Σχολής και  θα συνεχίσουμε να το πράττουμε ενισχύοντας με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του νέου Κοσμήτορα κ. Παπαϊωάννου για την περαιτέρω εξέλιξή της» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα  με τη δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.