Τελευταίες Ειδήσεις

Γυμνάσιο Οξύνειας-Βιωματική εκπαίδευση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας Βόλου


Στις 5 Φεβρουαρίου το Γυμνάσιο Οξύνειας και το Μουσικό σχολείο Τρικάλων  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας με σκοπό την παρακολούθηση του προγράμματος που εκπονεί το ΚΠΕ «Βότανα: υγεία -ομορφιά-ευεξία».
Οι μαθητές του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές τον κ. Χύτα, τον κ. Αγριόγηδο και τον κ. Νταμπαλή και οι 28 μαθητές της Β΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού σχολείου οι οποίοι συνοδεύονταν από τον κ, Κωστάκη, την κ. Σύρρου και την κ. Στουκογεώργου είχαν τη χαρά και την τύχη να μεταβούν στο πανέμορφο χωριό του Πηλίου και να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο για τα βότανα και τη χρησιμότητά τους.
Στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΠΕ έγινε αρχικά η ενημέρωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και για τον τρόπο συλλογής και συντήρησής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  για τα τοπικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Συζητήθηκαν οι «συνταγές» που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες  καθώς και ο τρόπος  και ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιούνται σήμερα.

Αφήνοντας το αρχοντικό που στεγάζεται το ΚΠΕ περπατήσαμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της Μακρυνίτσας. Σε κάθε βήμα μας βρίσκαμε και βότανα τα οποία, αφού τα παρατηρούσαμε, τα αναγνωρίζαμε και ανατρέχαμε στην αντίστοιχη καρτέλα όπου  διαβάζαμε για τη χρήση τους. Ο μαθητής που έβρισκε το όνομα του βοτάνου πρώτος έπαιρνε ως έπαθλο μία κονκάρδα του ΚΠΕ.

Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το εντομολογικό μουσείο Βόλου.  Θαυμάσαμε τη μεγάλη ποικιλία από έντομα, διαφορετικού είδους,  σχήματος και μεγέθους με  καταπληκτικά χρώματα που εκτίθενται στο μουσείο. Η συλλογή των πεταλούδων από όλο τον κόσμο είναι αυτή που μας ενθουσίασε περισσότερο. Είναι εκπληκτικό το πόσα μάθαμε για τα έντομα και κυρίως πώς αυτά προστατεύονται από τους εχθρούς τους.
Η επιστροφή μας βρήκε γεμάτους με εμπειρίες και  συναισθήματα.  Η βιωματική μάθηση μας γέμισε χαρά και πολύτιμες γνώσεις.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του  Μουσικού σχολείου Τρικάλων για την πρόσκληση να διοργανώσουμε μαζί την εκπαιδευτική επίσκεψη  στο ΚΠΕ Μακρινίτσας και με ενθουσιασμό επιθυμούμε να συνδιοργανώσουμε μια καινούργια δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.