Τελευταίες Ειδήσεις

Διαφορές 20ου και 21ου αιώνα


Τον εικοστό αιώνα η μεταφορά- διακίνηση χρημάτων γινόταν με κούτες pampers.
Τονεικοστό πρώτο γίνεται με τροχήλατες ταξιδιωτικές βαλίτσες.
Τον εικοστό αιώνα τα χρήματα διακινούνταν σε μάρκα, τον εικοστό πρώτο γίνεται σε ευρώ.
Τον εικοστό αιώνα το μαύρο χρήμα οδηγούνταν στις τράπεζες της Ελβετίας.
Τον εικοστό πρώτο σε Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Παναμά και πολλούς άλλους εκτός Ευρώπης φορολογικούς παραδείσους, φυσικά με πιο σύγχρονους τρόπους, μέσω offshore εταιρειών.
Τον εικοστό αιώνα οι αριστεροί αποκαλούνταν κομμουνιστοσυμμορίτες, τον εικοστό πρώτο σκέτο συμμορίτες.
Τον εικοστό αιώνα  κουκουλοφόροι ήταν οι καταδότες των Γερμανών εναντίον Ελλήνων πατριωτών που αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της χώρας από το φασισμό.

Τον εικοστό πρώτο κουκουλοφόροι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα.
Και δώστου να αλυχτούν σαν τα σκυλιά οι καθωσπρέπει που τα ονόματά τους μπερδεύτηκαν στο μέγα φαγοπότι. Θα σας βρούμε, θα μάθουμε ποιοι είστε και θα σας λιώσουμε που τολμήσατε να τα βάλετε με την κοζανόστρα. Τόσο πολύ ενοχλήθηκαν που τους κόπηκε αυτό που είχαν μάθει τόσα χρόνια, να τρώνε, να τρώνε και ποτέ να μη χορταίνουν. Δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν ούτε στιγμή πως άλλοι παπάδες ήρθανε κι άλλα χαρτιά βαστάνε.
Ταιριάζει γάντι η φράση του λαού μας, φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης, και προσπαθούν να πούνε ότι συνωμότησε το σύμπαν εναντίον τους, εκτός από την κυβέρνηση και οι δικαστές, που μέχρι χτες έπιναν νερό στο όνομά τους και κόπτονταν δήθεν για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και οι μάρτυρες, ακόμα και το FBI.
Νομίζουν πως τόσο εύκολα ξεχνάει ο κόσμος ότι ένα κάρο στελέχη τους κοσμούσαν και κοσμούν ακόμα τον Κορυδαλλό, τα Διαβατά και άλλα παρεμφερή ευαγή ιδρύματα.
Ξεχνάνε κάτι φτερωτούς γιατρούς που έκαναν φτερά τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης (βλέπε Παπαγεωργόπουλο) και κάτι έκπτωτους Ζορό, κάτι Μαντέληδες, Πέτσους, Τσοχατζόπουλους και άλλους πολλούς που γλίτωσαν συγκαλύπτοντας τα ανομήματά τους με τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών?
Ξέρω ότι τους ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι η κλεπτοκρατία έλαβε τέλος και το γεγονός ότι, ενώ είχαν οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, αρχίζει να φαίνεται ότι μπαίνουμε σε νέα εποχή, βγαίνοντας από την κρίση κι από τα μνημόνια που οι αφεντομουτσουνάρες τους μας οδήγησαν.
Αρχίζει να μειώνεται αισθητά η ανεργία, να ξαναστέκεται στα πόδια του το απαξιωθέν και υπό διάλυσιν Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Βλέπουν καθαρά ότι τούτη η κυβέρνηση, που εν μέσω κρίσης,  ό,τι περίσσευμα υπάρχει, το μοιράζει στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ασκώντας έτσι κοινωνική πολιτική, που όμοιά της δεν γνώρισε η χώρα ούτε την περίοδο των παχιών αγελάδων.
Θα τελειώσω το κείμενο τούτο με τα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη:
«…κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι…»

Γιάννης Σίμος

Μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.