Τελευταίες Ειδήσεις

Aπέχουν από όλους τους πλειστηριασμούς και οι Tρικαλινοί συμβολαιογράφοιΣυνεχίζουν την αποχή τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πλέον και τους συμβατικούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Θεσσαλίας οι Συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας που επι της ουσίας εκπροσωπεί τους 4 θεσσαλικούς νομούς και Κοζάνης και Γρεβένων.
Σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινής γενικής τους συνέλευσης απέχουν από τη διενέργεια των πλειστηριασμών και των πράξεων μεταβολής τους σε πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και από την πιστοποίηση των συμβολαιογράφων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Οι Συμβολαιογράφοι διαφωνούν, με την ανάθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε ιδιωτική εταιρεία, τονίζοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να είναι υπό την εποπτεία, ευθύνη και έλεγχο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Η περαιτέρω στάση του Συλλόγου θα επαναξεταστεί στα τέλη Μαρτίου, αναλόγως των εξελίξεων που θα προκύψουν και σε νέα Γενική Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.