Τελευταίες Ειδήσεις

Μετατροπή του ΞΕΝΙΑ Καλαμπάκας σε Δημαρχείο-Αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό ΣυμβούλιοΤην υποβολή πρότασης αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ μέσω του προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας με απόφαση κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης.
Αναφορικά με το θέμα που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα στην εισήγησή του ο κ. Σινάνης χαρακτήρισε μονόδρομο την μετατροπή του ΞΕΝΙΑ σε Δημαρχείο καθότι χρηματοδοτείται 100% και άμεσα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο για να μην καταρρεύσει.
Αναφερόμενος στην πρόταση αξιοποίησης του ως ξενοδοχειακής μονάδας από ιδιώτη ο Δήμαρχος σημείωσε πως κανένας  επενδυτής δεν πρόκειται να δώσει 125 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια χρήσης του ΞΕΝΙΑ και μετά να το επιστρέψει στο Δήμο.
Εκμετάλλευση του προγράμματος με αξιοποίηση άλλου οικήματος πρότεινε ο κ. Σακελλαρίου επισημαίνοντας ότι δεν θα φθάσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων  ευρώ για τις εργασίες που απαιτούνται καθώς μελέτη και ΦΠΑ θα αγγίξουν τις 970 χιλιάδες ευρώ.

Αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας με την συνεργασία ιδιώτη επενδυτή  πρότεινε ο επικεφαλής της ελάσονος αντιπολίτευσης κ.  Βάιος Ζιάκας με την οποία συμφώνησε και ο επιχειρηματίας κ. Κρίτσας που υπενθύμισε το ενδιαφέρον του στο σώμα ενώ ο κ. Κώστας Φαμίσης υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία και θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση για να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά.
Από την πλευρά της η κ. Χαρτοπούλου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την πρόταση του Δημάρχου και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως τουριστικής μονάδας.
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία συμπεριλαμβανομένης και της θετικής ψήφου του κ. Κεραμίδα.


Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση αποφασίστηκε και η διεκδίκηση δυο τμημάτων ΙΕΚ τα οποία πιθανόν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε στην συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Σινάνης και πρόκειται για αυτά του Τουρισμού και Τεχνικών Μηχανημάτων - Αυτοκινήτων λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος κάνει μια τέτοια κίνηση για να λάβει απάντηση από τον κ. Σακελλαρίου  πως τμήμα ΙΕΚ είχε λειτουργήσει και παλαιότερα-2003-και ήταν το τμήμα Συνοδών Βουνού.
Το σώμα συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος για παραμονή του  υποθηκοφυλακείου στην Καλαμπάκα καθότι καλύπτει σημαντικές ανάγκες της περιοχής και των πολιτών της.
Ακόμη αποφασίστηκε ο σχεδιασμός προσλήψεων ορισμένου χρόνου για το 2018 που αφορά μουσικούς, οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων και Διοικητικούς αλλά και η παραμονή στην εργασία τεσσάρων υπαλλήλων AMEA  της ΔΕΥΑΚ με τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού υπηρεσίας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλος απών ο αντιπεριφερειαρχης Τουρισμου Γ. Μπουτινας απο την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
    Σου χρωστάμε κάτι κ Μπουτινα και δεν εμφανίζεσαι στο πιο καυτό θέμα της πόλης μας ή μας χρωστάς εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.