Τελευταίες Ειδήσεις

Στην ΙΜ Βαρλαάμ ο Μητροπολίτης Μάξιμος


Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.
Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ενώ ο κ. Μάξιμος πλαισιώθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρπόλεως Σταγών και Μετεώρων-Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Σεβάσμιο Γέροντας Ισίδωρο και μοναχούς της οικείας Αδελφότητας.
Σε σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος με αφορμή το Ευαγγέλιο παρότρυνε όλους τους πιστούς να ακολουθήσουν τις εντολές του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού για να απολαύσουν την Βασιλεία των Ουρανών κατανοώντας ότι τα εγκόσμια είναι μια προσωρινή παρένθεση αλλά και προετοιμασία για τον Ουράνιο Βασιλεία.
Ευχήθηκε η αγάπη του Κυρίου να αποτελεί το φωτεινό φάρο στη ζωή όλων λέγοντας ότι με διαρκή αγώνα και προσευχή ο καθένας θα καταφέρει να φθάσει στον Δημιουργό.
Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της ΙΜ Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο ο οποίος «Ως Αετός μονάζει στο ιστορικό αυτό μοναστήρι των Μετεώρων» για 57 ολόκληρα χρόνια με αγάπη και πίστη Θεού και ευχήθηκε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του για πολλά ακόμη χρόνια ευχαριστώντας τον παράλληλα για την πρόσκληση και την ευλογία να λειτουργήσει στην Μονή.
Σημειώνεται τέλος ότι την λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας και πλήθος πιστών.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.