Τελευταίες Ειδήσεις

Δεν προβλέπεται hot spot στην Καλαμπάκα-Διαβεβαίωσαν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τον κ. Σινάνη



Την πληροφορία ότι δεν προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία καταυλισμού φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Καλαμπάκας έδωσαν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας.
Ειδικότερα σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 10:30 επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χ. Σινάνη εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των προσφύγων.
Στη συνάντηση αυτή οι κύριοι Κ. Παπαθανασίου και Α. Καλλίνης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σινάνη για το πρόγραμμα «Παροχής στέγασης των προσφύγων» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τον διαβεβαίωσαν πως η δημιουργία Hotspot/μετεγκατάστασης προσφύγων δεν προβλέπεται στο Δήμο Καλαμπάκας.
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης τη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 θα συμμετέχει στην ενημερωτική ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, όπου ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων.
Βέβαια όλα αυτά έρχονται στον απόηχο της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών που θέλουν τη δημιουργία hot spot στην είσοδο της πόλης της Καλαμπάκας σε έκταση 35 περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας Βλαχαβιώτη επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στη Γερμανία όπου συμμετέχει σε ΜΚΟ και μάλιστα σε επιχείρησή του φιλοξενεί ήδη πρόσφυγες.
Με τον συγκεκριμένο δημότη Καλαμπάκας-επιχειρηματία είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία και σε ερώτηση για το τι ακριβώς συμβαίνει απάντησε πως ο ίδιος έχει αναθέσει το θέμα σε εταιρία και ως εκ τούτου όπως είπε δεν μπορεί να δώσει καμία πληροφορία ενώ όταν του ζητήθηκε το όνομα της εταιρίας ή κάποιος εκπρόσωπος της, είπε ότι δεν μπορεί να δώσει καμία περαιτέρω πληροφορία!




         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.