Τελευταίες Ειδήσεις

«ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Του Χρήστου Σταμόπουλου

   Το άρθρο που ακολουθεί, με τον τίτλο «ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», γράφτηκε και δημοσιεύτηκε το έτος 2011, δηλαδή ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή του Μνημονίου και έχει ως εξής:
«Το Μνημόνιο δεν φέρνει μόνο καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και καταστροφή των ανθρωπίνων ζωών. Χιλιάδες άνθρωποι, εξαιτίας του, θα οδεύσουν (άρχισαν ήδη να οδεύουν) προς τα νεκροταφεία!
   Η επιβολή του Μνημόνιου στη χώρα μας εκτιμιέται πως θα προκαλέσει στα χρόνια της εφαρμογής του περισσότερους από 500.000 θανάτους. Η ανελέητη οικονομική και κοινωνική πολιτική του Μνημόνιου, που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο στη δύσμοιρη πατρίδα μας, αποδεικνύεται στην κυριολεξία απάνθρωπη. Αφανίζει ήδη ανθρώπινες ζωές.

   Οικονομική ασφυξία, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, ελαστική και φτηνή εργασία, ανασφάλεια, υπερχρέωση σε τράπεζες και τοκογλύφους, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του συνταξιοδοτικού, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση είναι τα ΄΄δώρα΄΄ του Μνημόνιου στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
   Μνημονιακές συνέπειες που οδηγούν στην αύξηση των αυτοκτονιών, ψυχικών παθήσεων και πολλών σοβαρών ασθενειών, που συνήθως καταλήγουν στον θάνατο.
   Με διαλυμένο το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανασφάλιστους να πληθαίνουν (χιλιάδες αδυνατούν ήδη να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους), πολλοί που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις δεν θα έχουν ποτέ τη δέουσα ιατρική και νοσοκομειακή αντιμετώπιση, μ’ αποτέλεσμα τον θάνατο.
   Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών, λόγω λειψών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, χάνονται πάνω από 2.500 άνθρωποι κάθε χρόνο, κυρίως νεαρής ηλικίας.
   Αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης, τρόϊκας και λοιπών συμπλεουσών δυνάμεων θα είναι ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων να πέσει μερικά χρόνια παρακάτω από εκεί που ήταν πέρυσι (έτος έναρξης του Μνημόνιου),με μεγαλύτερη την πτώση στους άνδρες. Εκτιμιέται ότι τα 2/3 των Ελλήνων που θα πεθάνουν θα είναι άνδρες.
    Ας ανοίξουμε εδώ μια παρένθεση. Είναι ιστορικά αποδειγμένο ότι σε περιόδους κοινωνικών αναστατώσεων και ανατροπών οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι, αφού προσαρμόζονται δυσκολότερα στις βίαιες αρνητικές μεταβολές. Να μια πρόσφατη περίπτωση: στη δεκαετία του 1990, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, μόνο στη Ρωσία είχαμε περίπου 8.000.000 νεκρούς – που αλλιώς θα ζούσαν – απ’ τους οποίους τα 6 εκατομμύρια ήταν θάνατοι ανδρών, μ’ αποτέλεσμα ο μέσος όρος ζωής για τους Ρώσους να κατρακυλήσει στα 60 έτη!, ενώ για τις Ρωσίδες στα 74. Την τραγωδία αυτή της μετασοβιετικής Ρωσίας  - λες και αντιμετώπισε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο - τα παγκόσμια κυρίαρχα ΜΜΕ την αγνοούν συνειδητά. Κλείνει η παρένθεση.
  Περιττό να αναφέρουμε ότι μεταξύ των νεκρών λόγω Μνημονίου (θα) συμπεριλαμβάνονται και μερικές χιλιάδες Τρικαλινοί, όχι φυσικά απ’ την ντόπια οικονομική και πολιτική ελίτ που θα εξακολουθήσει να καλοπερνάει και να πλουτίζει.
   Η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσοι ψήφισαν και στηρίζουν τα Μνημόνια ή παραλλαγές τους, το άθλιο πολιτικό σύστημα της χώρας και οι Έλληνες μεγιστάνες του πλούτου (απ’ τους πλουσιότερους στον κόσμο!), που ουσιαστικά αυτοί κυβερνούν τον τόπο, οδηγούν την Ελλάδα και τον λαό της σε ολοκαύτωμα, αν όχι μεγαλύτερο, τουλάχιστο ισοδύναμο μ’ εκείνο της Γερμανικής Κατοχής! Οι αδίστακτοι συμμορίτες και απατεώνες κυβερνήτες εγκληματούν σε βάρος του λαού και της Ελλάδας προσποιούμενοι ότι επιδιώκουν να σώσουν την … πατρίδα!! Τόσο θράσος τα πολιτικά καθάρματα!
   Δικαίως οι πλατείες βροντοφωνάζουν: ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ! ΟΥΣΤ!
   Το σύνθημα ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ! εννοείται πλέον στην κυριολεξία του».

    Τότε, το 2011, πολλοί μνημονιολάγνοι ειρωνεύτηκαν το κείμενο και το θεώρησαν «αποκύημα ενός αφόρητου λαϊκισμού». Η γνωστή καραμέλα του «λαϊκισμού» για ό,τι δεν τους αρέσει ή τους αποκαλύπτει. Αλλά και πολλοί απλοί άνθρωποι του λαού δεν είχαν καταλάβει ακόμη πως είχαν ανοίξει ήδη οι «πύλες της κολάσεως» του ελληνικού καπιταλισμού.
   Φευ! Η σημερινή πραγματικότητα που ζούμε και βλέπουμε καθημερινά και κυρίως οι αριθμοί από τα ληξιαρχεία της χώρας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, την ελληνική τραγωδία που «προφήτευε» το άρθρο του 2011!
    Και βεβαίως, το σύνθημα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» είναι σήμερα τόσο επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.