Τελευταίες Ειδήσεις

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα: Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Εχθές 06/03/2017 και ώρα 15.37 ήρθε e-mail από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  όπου ενημερωνόμασταν για την συμμετοχή της Περιφέρειας στη  διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών “PROWEIN 2017 – International Trade Fair Wines and Spirits”, που θα πραγματοποιηθεί από τις  19 έως τις 21 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου: Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τον κλάδο οίνου και αλκοολούχων ποτών. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη έκθεση με στόχο την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η  διοργάνωση του 2016 φιλοξένησε 6.200 εκθέτες από περισσότερες από 59 χώρες ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 55.000 επαγγελματίες από 126 χώρες του κόσμου.Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση PROWEIN προσφέροντας ακόμη μία σημαντική δυνατότητα στους παραγωγούς οίνου και τις επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν στο εξωτερικό τα εκλεκτά τους προϊόντα και να προσελκύσουν επενδύσεις προωθώντας παράλληλα τις εξαγωγές τους.
Βασικοί στόχοι της φετινής συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας  στην PROWEIN 2017 είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων της περιοχής σε νέες αγορές του εξωτερικού. Κεντρικό ζητούμενο είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά κρασιά και αλκοολούχα ποτά τα οποία παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλίας . Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  της Περιφέρειας Θεσσαλίας , θα γίνουν προσκλήσεις επαγγελματιών και θα διοργανωθούν συναντήσεις b2b με τους ξένους αγοραστές καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Λόγω του περιορισμένου χώρου της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα  με την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  της Περιφέρειας Θεσσαλίας  στα παρακάτω τηλέφωνα. .    Η    αποστολή των κρασιών των συμμετεχόντων  πρέπει  να γίνει μέχρι τις 8/3/2017.    Το κόστος του φόρου κατανάλωσης των εκθεμάτων και το handling fee minimun 35€ ανά εκθέτη, κόστη  που θα τιμολογηθούν μετά το τέλος του εκτελωνισμού και θα καλυφθούν από τον κάθε εκθέτη χωριστά. Το κόστος μετάβασης και διαμονής των εκπροσώπων των  επιχειρήσεων θα καλυφθεί από τις επιχειρήσεις. 

Ρωτώ λοιπόν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Αγοραστό.
  1. Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση;
  2. Πότε πάρθηκε η απόφαση συμμετοχής;
  3. Ποια οινοποιεία θα συμμετάσχουν; Ονομαστικά. Με τα ονόματά τους. Για να δούμε πως κατάφεραν μέσα σε μια μέρα να βρουν πού πρέπει να σταλούν τα κρασιά γιατί ως και τη στιγμή που γράφω 07/03/2017 και ώρα 10.48 δεν έχω λάβει διευκρινιστικό e-mail, να τα εκτελωνίσουν και να τα στείλουν.
  4. Με τον ίδιο τρόπο παίρνονται όλες οι αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το μεγάλο αγώνα που δίνετε να «βοηθήσετε» τους παραγωγούς της περιοχής!
Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα
Αγρότισσα, συνιδιοκτήτρια οινοποιείου, κάτοικος Διάβας Καλαμπάκας.

ΥΓ. Η Διάβα φαντάζομαι ξέρετε που βρίσκεται. Εκεί που φτιάχνετε τη γέφυρα που ήταν να παραδοθεί πριν τα πρωτοβρόχια, μετά στις 5 Δεκέμβρη, μετά στις 10 Μάρτη κι έχει ο Θεός… 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.