Τελευταίες Ειδήσεις

Σκληρή διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμώνΠαραμένουν  τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό σχετικά με τις οφειλές επιχειρήσεωνΗ  συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου συζητήθηκαν θέματα ευθύνης του υπουργείου Οικονομικών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.


Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ένα από τα «αγκάθια» είναι  το ζήτημα της δυνατότητας διαγραφής των παρακρατούμενων φόρων, όπως του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ). Το υπουργείο Οικονομικών δεν επιθυμεί να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής σε οφειλές ΦΠΑ και ΦΜΥ, αλλά οι δανειστές επιθυμούν να υπάρχει  αυτή η δυνατότητα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων!
Ένα ακόμη αγκάθι,  σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό στέλεχος, είναι το κατώφλι των οφειλών που θα πρέπει να έχει μια επιχείρηση ώστε να δικαιούται να υπαχθεί στον μηχανισμό. Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι αίτηση μπορεί να υποβάλει όποιος έχει οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ με τους δανειστές και τις τράπεζες να ζητούν το όριο αυτό να διαμορφωθεί στις 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.