Τελευταίες Ειδήσεις

Δημ. Παπαστεργίου: «ΕΣΠΑ, προγράμματα και ουσιαστική ανάπτυξη

«ΕΣΠΑ, προγράμματα και ουσιαστική ανάπτυξη, βάσει των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής». Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα της τοποθέτησης του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, παρόντος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτση. Την περασμένη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ανάπτυξης και της θέσης των Δήμων σε αυτή. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος και της Επιτροπής Καινοτομίας, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, έθεσε δύο βασικά ζητήματα.
Το πρώτο, να μπορεί η ανάπτυξη να είναι αντικείμενο και εκτός ΕΣΠΑ προγραμμάτων, ανά περιοχή. Δηλαδή, η ύπαρξη πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων, να απευθύνεται ειδικά σε περιοχές που έχουν μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απορροφήσουν κονδύλια, για συγκεκριμένους σκοπούς.
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εξεταστεί μόνο αριθμητικώς το ζήτημα της απορρόφησης των κονδυλίων. Αντιθέτως, θα μπορούσε να προστεθεί στην αξιολόγηση, και η απόδοση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα, τον τρόπο, δηλαδή που ωφέλησαν την κάθε τοπική κοινωνία.

Ζήτησε, επομένως, ως δεύτερο στοιχείο της τοποθέτησής του, την απόδοση πόρων στην ΕΕΤΑΑ, την εταιρεία ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, προκειμένου αυτή να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και αμεσότερα αναπτυξιακές προοπτικές.
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τα θέματα της εξοικονόμησης πόρων από επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και τα θέματα των μεταφορών. Αυτά, ειδικά στον Δήμο Τρικκαίων και σε ολόκληρο τον νομό, αφορούν σε ολοκλήρωση των έργων όπως αυτός του Ε65.
Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε συνολικότερα στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως την αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών και τη μέριμνα για τις Κοινωνικές Δομές, που απειλούνται με κλείσιμο.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.