Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στην ΙΜ Αγ. Στεφάνου Μετεώρων



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.
Το απόγευμα της Πέμπτης αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερεςαρκετοί ήταν και φέτος οι πιστοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου, η Τιμία Κάρα του οποίου φυλάσσεται ως γνωστό στο ιστορικό Μοναστήρι της Μετεωρίτικης πολιτείας.
Σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής την Καθηγουμένη αυτής αδελφή  Χριστονύμφη παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλλει προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων και Καθηγουμένου  του Μ.Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος, του Προηγουμένου του ΜΜ Αρχιμανδρίτη Αθανασίου, του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη Δομέτιου και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στο Καθολικό της μετά θείας αρτοκλασίας.

 Για τον βίο και την πορεία γενικότερα του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων -Αρχιμανδρίτης Δομέτιος ο οποίος χαρακτήρισε τυχερή και ευλογημένη την Μοναστική Πολιτεία όπου φυλάσσεται η Τιμία Κάρα του Αγίου αλλά και λείψανα πολλών άλλων Αγίων της εκκλησίας μας.
Προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αγιότητας του έχοντας πίστη στον Θεό για να κερδίσουν τις μάχες της επίγειας ζωής και να προετοιμαστούν όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου για την Βασιλεία των Ουρανών.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε η Πανηγυρική θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι ανηφόρισαν στα Μετέωρα για να προσκυνήσουν στη χάρη του και να αντλήσουν δύναμη ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα της επιβίωσης και όχι μόνο.
Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στους πιστούς που απόλαυσαν για άλλη μια φορά την φιλοξενία της αδελφότητας της Ιεράς Μονής.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.