Τελευταίες Ειδήσεις

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του «Ράδιο Μετέωρα»-Μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Καλαμπάκας



Άριστες ήταν οι εντυπώσεις των μαθητών της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας από την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του «Ράδιο Μετέωρα» στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος τους.
Ειδικότερα μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους κ. Βασίλη Μπερντέ έφθασαν στο τοπικό ραδιόφωνο όπου τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τον Διευθυντή του Ευάγγελο Ούτο και τον Δημοσιογράφο Θανάση Βλάχο.
Η επίσκεψη εντάσσονταν στο πρόγραμμα περί των ηλεκτρικών συσκευών-μεταξύ των οποίων και το ραδιόφωνο-όπως ενημέρωσε ο κ. Μπερντές και κατόπιν συζήτησης που έγινε στο σχολείο αποφασίστηκε να γίνει η επίσκεψη στο «Ράδιο Μετέωρα» ώστε τα παιδιά να έχουν άμεση επαφή και γνωριμία για τον τρόπο λειτουργίας του και φυσικά για το πώς βγαίνει μια εκπομπή στον αέρα.

Από πλευράς του Διευθυντού κ. Ούτου τα παιδιά και ο δάσκαλός τους ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του σταθμού-στούντιο και πάρκο κεραιών στην Κορομηλιά- και ειδικότερα για τον τρόπο με τον οποίο το σήμα και η ομιλία σε μιας εκπομπή μεταδίδεται για να φθάσει στους δέκτες των ραδιοφώνων των πολιτών που το ακούνε.
Ο Δημοσιογράφος του σταθμού Θανάσης Βλάχος εξήγησε στα παιδιά πως γίνεται μια ζωντανή δημοσιογραφική εκπομπή και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια συνέντευξη στον αέρα της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμπάκας κ. Γιώργο Ντίνο που συνεχάρη όλους για την ενημέρωση των παιδιών που όπως είπε πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα γιατί αποτελούν εφόδια για το μέλλον τους.
Τα παιδιά έθεσαν αρκετά ερωτήματα και πήραν απαντήσεις σε απορίες που εξέφρασαν ενώ δεν έλειψαν και κάποιες επισημάνσεις από τη μεριά τους για κάποια πράγματα που θα ήθελαν να υπάρχουν στο σχολείο και την πόλη γενικότερα με την παρέμβαση των αρμοδίων.

Πριν την αναχώρησή τους και με πολλές πλέον εντυπώσεις και γνώσεις για την λειτουργία του ραδιοφώνου τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα και ευχαρίστησαν μαζί με τον κ. Μπερντέ για την άριστη φιλοξενία που τους επιλάχθηκε. 









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.