Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925- ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


   
Ομόφωνα εγκρίθηκε το Ψήφισμα συμπαράστασης που προτάθηκε από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925, το οποίο έχει ως εξής:
                                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ        
                                             ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
    Πολίτες και Αρχές των Τρικάλων, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία της Αγροτικής Λαϊκής Εξέγερσης της 2ης Φλεβάρη 1925 της πόλης μας, για να τιμήσουμε την 92η επέτειο της ομώνυμης μεγάλης Εξέγερσης, δηλαδή του «Τρικαλινού Κιλελέρ», εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους σήμερα αγρότες, που βγήκαν στις πλατείες και τους δρόμους και με τα τρακτέρ τους σχημάτισαν τα μπλόκα του αγώνα.

     Το 1925 στα Τρίκαλα χιλιάδες αγρότες, μαζί με εργάτες, επαγγελματίες και «παλαιούς πολεμιστές», ξεσηκώθηκαν, ζητώντας γη, μέτρα ανακούφισης, δημοκρατία και ειρήνη. Η εξέγερσή τους πνίγηκε στο αίμα.
    Σήμερα, το 2017, οι αγρότες, όπως και εκατομμύρια εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, πλήττονται βάναυσα από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ και μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα ο αγροτικός κόσμος κινδυνεύει με εξαφάνιση και η γη με το ζωικό κεφάλαιο να περάσουν στα χέρια των λίγων. Ο αγώνας τους είναι στην κυριολεξία αγώνας για την επιβίωση.
     Τα αιτήματα των αγροτών, όπως να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ν’ αλλάξει το φορολογικό και να ληφθούν μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ν’ αλλάξει το ασφαλιστικό και να παταχθούν οι ελληνοποιήσεις αποτελούν δίκαια αιτήματα και τα στηρίζουμε.
à ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ!
à Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.