Τελευταίες Ειδήσεις

Από παρακαμπτήριους η κίνηση στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης


Από παρακαμπτήριους δρόμους γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης καθώς οι αγρότες έχουν κάνει μπλόκα με τα τρακτέρ τους. Μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά και στην περιοχή της Άρτας όπου οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Ρίου - Ιωαννίνων στον Άγιο Δημήτριο.
Οι αγρότες των Σερρών θα επιχειρήσουν σήμερα να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα ενώ τώρα τα τρακτέρ βρίσκονται στη Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ύψος του Λευκώνα.
Επίσης, οι αγρότες του Κιλκίς θα μεταβούν στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, ενώ στις 12 το μεσημέρι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων, χωρίς να κλείσουν το δρόμο.

Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας στις 19:30 το απόγευμα, κατά την οποία θα οργανώσουν τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα.
«Οι όποιες πιέσεις ασκούνται ήδη από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων να μην κατευθυνθούμε με τα τρακτέρ μας σε συγκεκριμένα σημεία, δεν θα ανακόψει την ορμή μας», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα στήσουμε τα μπλόκα μας όπου εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κρίνουμε ότι πρέπει να στηθούν».
Υπενθύμισε ότι οι αγρότες της Καστοριάς, αποφάσισαν ήδη να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.
Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας. Στο μεταξύ, στην περιοχή Αμυνταίου, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου, το πιο πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα.

Κλείνουν και τα δυο ρεύματα της εθνικής οι αγρότες της Νίκαιας

Μια πιο σκληρή στάση φαίνεται πως θα αρχίσουν να κρατούν οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις τους φαίνεται πως θα προχωρήσουν σήμερα Σάββατο σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης για 2 ώρες.
Λίγο πριν τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν θέματα για την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.
Να σημειωθεί, πως με βάση το σχεδιασμό των αγροτών το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επίσης ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας με νέα τρακτέρ από αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.