Τελευταίες Ειδήσεις

Η νέα πασιονάρια Μαντόνα υπερασπίζεται τη ...δημοκρατία του Σόρος

- Υποχείρια του χρηματοπιστωτικού κατεστημένου των ΗΠΑ και του ενορχηστρωτή των “μεϊντάν” τα διαπλεκόμενα διεθνή ΜΜΕ

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΡΟΣΣΙΟΥ
Επί δεκάλεπτο και παραπάνω στις πρώτες θέσεις των δελτίων ειδήσεων, σε συγχορδία σχεδόν, τα εγχώρια ΜΜΕ μας παρουσίαζαν τις διαδηλώσεις των γυναικών (!) στην Ουάσιγκτον κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ. Είδαμε, τη νέα “πασιονάρια” Μαντόνα, να διατρανώνει την αντίθεσή της κατά του “σεξιστή” Τραμπ, λέγοντας ότι θα ήθελε να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο. Λίγες ώρες πριν διαφήμιζε το άκρως σεξιστικό βίντεοκλίπ του τραγουδιού της. Ενώ άλλοι ...ευαίσθητοι ομότεχνοί της, κράδαιναν τη ρομφαία της δημοκρατίας και ξιφουλκούσαν εναντίον του νέου προέδρου, λέγοντας ότι θα παραμείνουν στις ...επάλξεις μέχρι τη λήξη της θητείας του!
Βέβαια, ουδείς ασχολήθηκε (ποινική δικαιοσύνη) με τα λεχθέντα της  “πασιονάρια”, όπως και ουδείς ασχολήθηκε με τον κ. Κλίντον, ο οποίος δεν είπε μόνο αλλά έκανε στο οβάλ γραφείο. Αυτός προφανώς είναι αρσενικός και όχι σεξιστής. Για μέρες, βομβαρδιζόμαστε από πλάνα και “ρεπορτάζ” των διεθνών και ευρωπαϊκών διαπλεκόμενων ΜΜΕ, διανθιζόμενα και με ανταποκρίσεις που παρουσίαζαν έναν “βεελζεβούλ” νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Μόνο που δεν έριξαν στην πυρά τον Ντόναλντ Τραμπ! Ποιος; η σύγχρονη “Ιερά εξέταση” της Ε.Ε. και το διεθνές μιντιακό κατεστημένο, που εκτελεί προφανώς εντολές. Όμως, για ποιο λόγο τα εγχώρια ΜΜΕ (τα διεθνή είναι γνωστό που ανήκουν) συνηγορούν σε αυτό το περίεργο είναι αλήθεια φεστιβάλ απαξίωσης του νέου προέδρου των ΗΠΑ και αδιαφορούν για την λαϊκή ετυμηγορία; Είναι σαφές ότι έχει αποφανθεί ο αμερικανικός λαός μέσω των εκλογών. Αυτό για τα εγχώρια συστημικά μέσα ενημέρωσης αλλά και για το πολιτικό σύστημα, δεν λαμβάνεται υπόψη; Για ποιο λόγο υιοθετούν τόσο εύκολα τις θέσεις Κλίντον, Σόρος ακόμη και της Μαντόνα; Ρητορικά ερωτήματα, διότι είναι προφανείς οι απαντήσεις, αν αναλογιστούμε τη στάση τους κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. Ενδιαφέρον επίσης, έχει και η στάση των εκπροσώπων του ευρωσυστήματος, οι οποίοι μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις, ωσάν να πρόκειται για παγκόσμιος κίνδυνος, απηύθυναν νουθεσίες προς τον Ντόναλτ Τραμπ για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Ωστόσο, επειδή προφανώς δεν πέτυχαν ουσιαστικά αποτελέσματα, οι παρεμβάσεις του ευρωσυστήματος και του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω των βαρύγδουπων και τρομολαγνικών ενίοτε εκφράσεων για το νέο κύμα υπέρ των εθνικών κρατών και κατά της ευρωζώνης που άρχισε να σαρώνει την Ε.Ε., παρενέβη και ο Πάπας. Προειδοποίησε για τον «λαϊκισμό» που προκαλείται από την κρίση και ο οποίος όπως είπε, ωθεί τους λαούς να εκλέγουν «σωτήρες» και να περιστοιχίζονται από «συρματοπλέγματα»! Και ανέφερε ως “τυπικό παράδειγμα λαϊκισμού” την Γερμανία του Χίτλερ! «Ο Χίτλερ δεν υφάρπαξε την εξουσία, εξελέγη από τον λαό του και στη συνέχεια κατέστρεψε τον λαό του», υπογράμμισε ο πάπας. Ξέχασε να μας πει βεβαίως για τον ρόλο του Βατικανού την εποχή εκείνη. Ερώτημα: τι σχέση έχει το σημερινό αίτημα για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία των κρατών με την πολιτική πρακτική του παράφρονα Αδόλφου; Πάντως όλα αυτά τα παραπάνω, ο Πάπας Φραγκίσκος τα εξέφρασε, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει τηλεόραση από το 2009, λόγω τάματος. Φανταστείτε δηλαδή και να ενημερωνόταν τακτικά από την τηλεόραση! Την ίδια στιγμή, γερουσιαστές των ΗΠΑ ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα μπλοκάρουν το ενδεχόμενο τερματισμού των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως έχει προαναγγείλει με προϋποθέσεις ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πίσω από όλα αυτά
Και μέσα σε όλο αυτό το πολύχρωμο και περίεργο συνονθύλευμα πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, ΜΜΕ και καλλιτεχνών, δεν θα μπορούσε να λείπει ποιος άλλος; Μα ο άνθρωπος που ενορχηστρώνει αυτού του είδους τις “αυθόρμητες διαδηλώσεις”, τις “πορτοκαλί επαναστάσεις”, τις “αντιρατσιστικές” διαδηλώσεις, ο γνωστός τζογαδόρος νομισμάτων (Βρετανία, Μαλαισία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία …). Είναι ο διεθνής τζογαδόρος Τζορτζ Σόρος. Δεν πρόλαβε λοιπόν να αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλτ Τραμπ και ο “επενδυτής” τον χαρακτήρισε «απατεώνα και εν δυνάμει δικτάτορα που θα αποτύχει».«Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος», είπε από το  Νταβός, ο άνθρωπος που έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή οικονομιών πολλών κρατών, για τις εξεγέρσεις και την αιματοχυσία στην Α. Ευρώπη, στη Λ. Αμερική, στην Ασία αλλά και για την βίαιη μετατόπιση πληθυσμών, ειδικά προς την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, την οποία τη χαρακτήρισαν κομψά ως προσφυγική - μεταναστευτική κρίση. Ο ίδιος ο Τζόρτζ Σόρος είχε ανακοινώσει μέσω άρθρου του στη Wall Street Journal, ότι θα “επενδύσει” 500 εκατ. δολάρια υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν την ίδια αποστολή. «Αποφάσισα να αφιερώσω 500 εκατ. δολάρια επενδύσεων στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής», έγραψε ο Σόρος στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα. Αυτά τότε. Τώρα, τι υποστήριξε για να τρομοκρατήσει τους ευρωατλαντιστές; Ότι, αν ο κ. Τραμπ προκαλέσει εμπορικό πόλεμο (λόγω της προστατευμένης οικονομίας και της εξόδου των ΗΠΑ από τις ατλαντικές συμφωνίες), θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπη! Η επίθεση του Τζόρτζ Σόρος κατά του Ντόναλτ Τραμπ, άρχισε την επομένη των εκλογών, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η κλειστή λέσχη συμφερόντων του, η «Democracy Alliance», στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental. Και ο ιδιότυπος πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου, όπως εκφράστηκε και στις διαδηλώσεις. Για τον απλούστατο λόγο, διότι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του.  Πρέπει όμως να προστεθεί και μια άλλη παράμετρος. Είναι το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που έχει χάσει στη χρηματαγορά ο Σόρος, ποντάροντας στη αρνητική εξέλιξη της οικονομίας, σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές ο Τραμπ. Δυστυχώς για εκείνον η αγορά αντέδρασε θετικά. 
Τον έχουν στοχοποιήσει


Ένα περίεργο “ρεπορτάζ”, ενδεικτικό της όλης περιρρέουσας ατμόσφαιρας και του κλίματος που δημιουργείται κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, είχε πρόσφατα το γνωστό CNN. Παρουσιάστηκε η περίπτωση δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια έγινε αναφορά για το ποιος διαδέχεται τον δολοφονηθέντα πρόεδρο. Ουδείς κατανοεί τη σκοπιμότητα και τη χρονική συγκυρία αυτού του “ρεπορτάζ”. Για πιο λόγο λοιπόν, έχει στοχοποιηθεί τόσο απροκάλυπτα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ; Είναι σαφές ότι τα περί “σεξιστή” και τα όσα του αποδίδονται δεν αντέχουν της στοιχειώδους λογικής. Υπάρχει κάτι άλλο προφανώς πίσω και πάνω από όλα αυτά. Κατ´ αρχήν η “περίεργη αφύπνιση” των αμερικανών πολιτών οι οποίοι αψήφησαν το μιντιακό κατεστημένο και τις καθημερινές νουθεσίες του και επέλεξαν κατά βούληση τον πρόεδρο. Αυτή η χειραφέτηση ενόχλησε και ανησύχησε έντονα τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ, στα οποία εξέχοντα ρόλο έχει και ο Τζόρτζ Σόρος. Επιπροσθέτως, οι ενοχλητικές και ριζοσπαστικές για το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό και στρατιωτικό-βιομηχανικό κατεστημένο των ΗΠΑ, προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Τις οποίες ήδη τις κάνει πράξη. Για παράδειγμα, η απόφαση για ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών όπως αυτή του Ειρηνικού, ή αλλιώς TTP. Ήταν μια “φιλόδοξη” συμφωνία του Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, η συμφωνία NAFTA και η απόφαση για έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό για περιορισμό των παράνομων εισροών στις ΗΠΑ και η κατασκευή τοίχους. Ως προς το τελευταίο: Σε τι διαφέρει η απόφαση Τραμπ από την απόφαση Μέρκελ να κλείσει τα σύνορα αφού προηγουμένως, η ίδια δέχθηκε τον απαραίτητο για την Γερμανία αριθμό φθηνών εργατικών χεριών; Αντιθέτως, ο Τραμπ θέλει να σταματήσει αυτή την εκμετάλλευση των διεθνών πολυεθνικών και να προωθήσει στην εργασία το εγχώριο εργατικό δυναμικό με κανόνες. Προς αυτή την κατεύθυνση, κινείται και η απόφασή του για προστατευμένη οικονομία, καθώς επίσης και τα ιδιότυπα τελεσίγραφα σε αμερικανικές και πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να μην τολμήσουν να μετακομίσουν στο Μεξικό, λόγω φθηνών εργατικών χεριών, διότι ο φορολογικός πέλεκυς θα είναι μεγάλος! Και υπάκουσαν οι βιομηχανίες. Επίσης, η απόφαση για την εκ νέου διαβούλευση των εταίρων αναφορικά με την ύπαρξη και τον σκοπό του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η βορειοατλαντική Συμμαχία δεν βοηθάει στην εξουδετέρωση των τρομοκρατών του Ισλάμ. Και τέλος, δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας και η σθεναρή θέση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, για εξομάλυνση των σχέσεων με την Μόσχα. Τα παραπάνω είναι ορισμένες αλλά βασικές από τις αιτίες για τις οποίες, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στοχοποιηθεί. Το ερώτημα παραμένει: εντάξει, το διεθνές μιντιακό κατεστημένο είναι κατανοητό. Το εγχώριο για ποιο λόγο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.