Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Βλαχάβα-Έντονα προβλήματα στην ορεινή Καλαμπάκα-Παλεύουν με τα χιόνια σε Κακοπλεύρι-Κρανιά-


Το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή Καλαμπάκας αλλά και τη αρκετές περιοχές της χώρας γενικότερα ομολογουμένως ήταν έντονο το τελευταίο διάστημα και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην πόλη, τα χωριά και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου όπως διαβεβαίωναν συνεχώς οι τοπικοί άρχοντες καταβάλλονταν κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να δοθούν λύσεις ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση των πολιτών που ύψωναν φωνές διαμαρτυρίας ζητώντας αποχιονισμό και ρίψη αλατιού για να μην κινδυνεύουν πεζοί και τροχοφόρα με ατυχήματα.
Βέβαια τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και οι δηλώσεις των αρμοδίων του Δήμου Καλαμπάκας εστιάζονταν στην προσπάθεια που καταβάλλονταν να δοθεί πρόσβαση σε όσες κτηνοτροφικές μονάδες αντιμετώπιζαν  προβλήματα και είχαν απομείνει αποκλεισμένες ή δεν είχαν καλή πρόσβαση.

Ωστόσο σήμερα  καίτοι πέρασαν τόσες ημέρες  ήλθαν οι φωνές διαμαρτυρίας να διαψεύσουν τα άριστα αντανακλαστικά και να καταδείξουν ότι στην Κρανιά Ασπροποτάμου δημότης αναγκάζεται ακόμη να περπατάει όπως δήλωσε 800 μέτρα με ένα χιλιόμετρο μέσα στα χιόνια ύψους ενός μέτρου και πλέον για να φθάσει στο αυτοκίνητο του και να πάει στην Πολυθέα προκειμένου να βοηθήσει χειρουργημένο κτηνοτρόφο να φροντίσει τα 80 ζωντανά του.
Παρά το γεγονός όπως είπε καθημερινής ενημέρωσης του τοπικού προέδρου για αποχιονισμό δεν έγινε τίποτε ενώ ο  πρόεδρος κ. Μάνιας δήλωσε σε τοπικό ραδιόφωνο -ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ-πως μετέφερε το αίτημα στον Δήμαρχο και τον ΓΓ του Δήμου χωρίς ανταπόκριση.
Φωνές διαμαρτυρίας ήλθαν και από τον πρόεδρο του Κακοπλευρίου κ. Τσικέλη που μίλησε για χαώδη κατάσταση μέσα στο χωριό που δεν έχει αποχιονιστεί  ούτε ρίχτηκε αλάτι ενώ και ο δρόμος περίπου ενός χιλιομέτρου πριν το χωριό έχει χιόνι 10 εκατοστά παγωμένο και καυτηρίασε τη συμπεριφορά των χειριστών που δεν έκαναν σωστή δουλειά.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Βλαχάβα όπου η κίνηση των κατοίκων όπως ανέφερε ο κ. Παληγιάννης-κάτοικος του χωριού-γίνεται με μεγάλο κίνδυνο λόγω χιονιού και παγετού καθότι δεν έχει καθαριστεί ούτε έπεσε αλάτι!
Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα ήλθε να βάλει το μεσημέρι της Τρίτης λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο προς Βλαχάβα-έχοντας προφανώς πληροφόρηση ότι ο δρόμος είναι καθαρός-καθώς εγκλωβίστηκε στα χιόνια και τον πάγο τέσσερα περίπου χιλιόμετρα πριν το χωριό και χρειάστηκε να περιμένει 3,5 περίπου  ώρες μέχρι αν φθάσει μηχάνημα ενώ οι μαθητές που επέστρεφαν σπίτια τους αναγκάστηκαν να κατέβουν και να κάνουν την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια.
Κατόπιν αυτών οι κάτοικοι της περιοχής με αγανάκτηση καλούν κάθε αρμόδιο είτε του Δήμου είτε της Περιφέρειας να παρέμβουν άμεσα και να αποκαταστήσουν την ομαλή και ασφαλή  κυκλοφορία γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν και δεν το επιτρέπουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δρόμοι της Βλαχάβας μετά τον αποχιονισμό












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.