Τελευταίες Ειδήσεις

Χαρίζει την επιπλέον κατανάλωση νερού η ΔΕΥΑΤ λόγω χιονιά“Παγώνει” στην προηγούμενη ένδειξη διμήνου την κατανάλωση νερού η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ) για το σύνολο των καταναλωτών, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού που επικράτησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η οδηγία που είχε δοθεί προ δύο εβδομάδων από τη Δημοτική Επιχείρηση να κρατηθεί ανοιχτό το δίκτυο υδροδότησης σε κατοικίες και επιχειρήσεις, αφήνοντας να “τρέχει” τουλάχιστον μία βρύση, ώστε να μην προκληθούν ζημιές, “ξεπληρώνεται” ανταποδοτικά από τη ΔΕΥΑΤ χαρίζοντας ουσιαστικά την όποια επιπλέον κατανάλωση νερού.
Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ Σωτήρης Σακκάς, ανέφερε πως “ο έλεγχος της επιπλέον κατανάλωσης θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από το σύστημα της επιχείρησης και εφόσον διαπιστωθεί σημαντική απόκλιση σε σχέση με τη συνηθισμένη μέτρηση των κυβικών νερού, τότε δεν θα χρεωθεί η διαφορά…”. Η απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Σακκά, “κρίνεται δίκαιη και επιβεβλημένη σε τέτοιες περιπτώσεις, με δεδομένο ότι η πρόσθετη κατανάλωση νερού δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των δημοτών και των επιχειρηματιών, οι οποίοι μάλιστα επέδειξαν αγαστή συνεργασία…”. Οι πελάτες της Δημοτικής Επιχείρησης ενδεχομένως μάλιστα να μην χρειαστεί να προσέλθουν στο ταμείο για τη μείωση του λογαριασμού, εφόσον μπορεί η ρύθμιση να γίνει ηλεκτρονικά, με τους καταναλωτές να αναμένουν τον επόμενο λογαριασμό, στα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου, για να δουν εάν εντάσσονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Να σημειωθεί επίσης, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, ότι προσωρινά “παγώνουν” και οι διακοπές νερού, αφού λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.
AZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.