Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάτωσαν 8 τσοπανόσκυλα με φόλες-Σε δασική περιοχή της Καλλιθέας

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κτηνοτρόφους της περιοχής Καλλιθέας μετά το νέο κρούσμα θανάτωσης 8 τσοπανόσκυλων που σημειώθηκε προχθές από άγνωστους.
Το φαινόμενο που θα έλεγε κανείς συχνά-πυκνά παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή έχει φέρει στα όρια τους κτηνοτρόφους οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά να χάνονται τα πολύτιμα για αυτούς και τα κοπάδια τους  σκυλιά.
Αυτή τη φορά θύματα της κτηνώδους και εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων έπεσαν αρκετά τσοπανόσκυλα στην περιοχή της Καλλιθέας  ιδιοκτησίας κτηνοτρόφου  που έμεινε άφωνος με αυτό που αντίκρισε καθώς χάθηκαν τα 8 από τα 10 σκυλιά που είχε για το κοπάδι του.
Τα αγαπημένα του τσοπανόσκυλα αφού είχαν φάει τις δηλητηριώδεις φόλες κείτονταν διασκορπισμένα νεκρά σε διάφορα σημεία σε μικρή απόσταση από το κοπάδι και από την κτηνοτροφική  μονάδα  και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματα του ήταν αυτά της λύπης, αγανάκτησης και οργής.
Βέβαια στοιχεία για το ποιος ή ποιοι έπραξαν με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχουν αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για καθαρά εγκληματική ενέργεια  η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.
Για το λόγο αυτό ο εν λόγω κτηνοτρόφος αλλά και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ζητούν  την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών εφ΄ όσον αυτοί εντοπιστούν και συλληφθούν ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και οι κυνηγοί της περιοχής που και αυτοί έχουν χάσει κυνηγόσκυλα από παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και πριν λίγο καιρό στην ευρύτερη περιοχή και σε άλλες περιοχές της Καλαμπάκας με συνέπεια η κτηνοτροφική οικογένεια να προβληματίζεται έντονα και μάλιστα ορισμένοι αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι να απειλούν να πάρουν την υπόθεση στα  χέρια τους σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια τους οι δράστες.
Το ποτήρι της υπομονής όπως τέλος διαμηνύουν έχει ξεχειλίσει και αναρωτούνται τι αισθάνονται αυτά τα τερατόμορφα ανθρωπάρια με τέτοιες εγκληματικές πράξεις αφήνοντας απροστάτευτους τους ίδιους και τα ζωντανά τους.
Για το νέο κρούσμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Ταμπουράς καλώντας όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι να ενημερώσουν αμέσως τα αρμόδια όργανα προκειμένου να παταχθεί αυτή η εγκληματική δράση.