Τελευταίες Ειδήσεις

Πρωτοβουλία Κουρέτα: Innovation Café σε Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα για τις μικρές επιχειρήσεις


Μια νέα πρωτοβουλία με επίκεντρο αυτή τη φορά τις μικρές επιχειρήσεις της θεσσαλικής επαρχίας δρομολογεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με τη δημιουργία του θεσμού των Innovation Café.


Η Περιφέρεια βγαίνει από τα μεγάλα αστικά κέντρα και πηγαίνει στις μικρότερες πόλεις, θέλοντας να ακούσει από κοντά τους επαγγελματίες, τις ανάγκες τους και κυρίως τις ιδέες που μπορούν να εξελιχθούν, εφόσον βρουν την κατάλληλη χρηματοδότηση και καθοδήγηση.


Innovation Café προγραμματίζονται σε Ζαγορά, Αλμυρό, Αγιά, Φαρκαδόνα, Καλαμπάκα, Φάρσαλα, Τύρναβο, Ελασσόνα και Παλαμά.


Για τα Τρίκαλα, ο νέος θεσμός αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται τόσο η Φαρκαδόνα όσο και η Καλαμπάκα.


Η λογική της πρωτοβουλίας είναι απλή: η Περιφέρεια θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μικρούς επιχειρηματίες, να ακούσει ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, ποιες ιδέες έχουν και πού χρειάζονται βοήθεια, είτε αυτή αφορά χρηματοδότηση είτε επιχειρηματική και επιστημονική καθοδήγηση.


Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη ένα βήμα της Περιφερειακής Αρχής Κουρέτα στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εργαλεία που συνδέουν πλέον την τοπική επιχειρηματικότητα με τα πανεπιστήμια, την έρευνα και την καινοτομία.


Η συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει ήδη εφαρμοστεί μέσα από τις «Συμπράξεις Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με Ερευνητικούς Φορείς», μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται συνεργατικά έργα επιχειρήσεων και πανεπιστημίων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.


Μάλιστα, γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται νέα πρόσκληση για συμπράξεις επιχειρήσεων με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, ώστε νέες επιχειρηματικές ιδέες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνογνωσία και χρηματοδοτικά εργαλεία.


Η φιλοσοφία αυτή έχει περιγραφεί επανειλημμένα από τον Δημήτρη Κουρέτα ως στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας: η πανεπιστημιακή γνώση να συνδεθεί με την πραγματική οικονομία και την παραγωγή και η καινοτομία να μη μένει μόνο στα μεγάλα κέντρα.


Αυτή τη φορά, λοιπόν, η καινοτομία κατεβαίνει στην επαρχία. Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχειρεί να φτάσει μέχρι τον μικρό επιχειρηματία της Φαρκαδόνας, της Καλαμπάκας, του Παλαμά, της Ελασσόνας και των υπόλοιπων μικρών πόλεων, δίνοντάς του χώρο να παρουσιάσει την ιδέα του και να αναζητήσει τον δρόμο για να την κάνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.