Γέμισε η πλατεία του Λογγά στο καθιερωμένο πανηγύρι – Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και κέφι
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι στον Λογγά Καλαμπάκας – Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι στον Λογγά Καλαμπάκας, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογγά.
Η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της παράδοσης, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι.
Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από το Χορευτικό Συγκρότημα Μαυρελίου, το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στη μουσική διασκέδαση της βραδιάς συμμετείχαν οι Δημήτρης Χαρχαντής, Κώστας Βακουφτσής, Χρύσα Χουχορέλου και Θανάσης Γρηγορίου, οι οποίοι κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι αργά.
Αξίζει να σημειωθεί η άψογη διοργάνωση από τον Μορφωτικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Λογγά, καθώς και η σημαντική συμβολή του προέδρου της Κοινότητας Λογγά, Σωκράτη Γκόγκου, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων:
- Ο Ντίνος Μπάρδας, Περιφερειακός Σύμβουλος.
- Ο Αθανάσιος Καππάς, Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων.
- Ο Μπάμπης Παπαδογιάννης, Αντιδήμαρχος Παραγωγικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικής – Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων.
Παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μετεώρων:
- Πηνελόπη Μαγκούρα
- Αντώνης Παπαναστασίου
Το πανηγύρι τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων:
- Γεώργιος Γκουγκουστάμος, Πρόεδρος Γερακαρίου.
- Νικόλαος Κλεισιάρης, Πρόεδρος Μαυρελίου.
- Λάμπρος Κοσβύρας, Πρόεδρος Καλλιθέας.
- Δημήτριος Κότης, Πρόεδρος Καλοχωρίου.
- Γεώργιος Τσιτούρας, Πρόεδρος Αχελινάδας.
Η εξαιρετική συμμετοχή του κόσμου και το ζεστό κλίμα που επικράτησε επιβεβαίωσαν για ακόμη μία χρονιά ότι το πανηγύρι του Λογγά αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την περιοχή, διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύοντας τους δεσμούς της τοπικής κοινωνίας.















































Ξενοδοχείο Αντωνιάδης























Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.