Τελευταίες Ειδήσεις

Η Καστανιά τίμησε τον Διονύσιο Πύρρο

 Σήμερα η Καστανιά τίμησε τη μνήμη του μεγάλου τέκνου της, του Διονυσίου Πύρρου του Θετταλού.

Γεννημένος στην Καστανιά το 1777 υπήρξε αρχιμανδρίτης ιατρός φιλόσοφος και αγωνιστής της Επανάστασης έχοντας τεράστια συγγραφική δραστηριότητα για την εποχή του.
Έγραψε βιβλία ιατρικής, φαρμακολογίας, βοτανικής, γεωγραφίας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών και άλλων γνωστικών αντικειμένων. Μεταξύ των έργων του καταγράφονται το «Εγκόλπιον των Ιατρών» (1840), η «Γεωγραφία μεθοδική» (1834), έργα πρακτικής ιατρικής και πολλά ακόμη συγγράμματα.
Ένας άνθρωπος που με την προσφορά και το έργο του τίμησε την Καστανιά και το ελληνικό έθνος και συνεχίζει να τιμάται σε όλη την Ελλάδα.
Ακόμη και σήμερα εκδίδονται βιβλία και μελέτες για τη ζωή και το έργο του ενώ επανεκδίδονται σημαντικά συγγράμματά του.
Μετά από δύο χρόνια προσπάθειας το εγχείρημα πλέον ωριμάζει και περνά στο επόμενο στάδιο.
Το 2027 η Τοπική Κοινότητα Καστανιάς θα διοργανώσει τα «Πύρρεια» μια διημερίδα αφιερωμένη στον Διονύσιο Πύρρο, με ομιλίες δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η Καστανιά τιμά το τέκνο της και κρατά ζωντανή την παρακαταθήκη του !
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.