Τελευταίες Ειδήσεις

Προς παράταση στην επιδότηση του ντίζελ κίνησης


Η κυβέρνηση εξετάζει διατήρηση των 10 λεπτών ανά λίτρο. Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου Brent ξεπέρασαν τα 94 δολάρια. Ανοιχτή μένει η παροχή εκπτώσεων από τα διυλιστήρια.

«Κλειδώνει» εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα, η παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών ανά λίτρο (μαζί με το ΦΠΑ) στο ντίζελ κίνησης στην αντλία, καθώς συνεχίζεται η κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.


Υπό την πίεση και της ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου, οπότε και λήγει η ισχύς της προηγούμενης υπουργικής απόφασης για την επιδότηση στην αντλία, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, αναμένεται να αποφασίσει παράταση του μέτρου, για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση για τους καταναλωτές από την 1η Σεπτεμβρίου που θα έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι στις δουλειές τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.


Η παράταση θεωρείται ουσιαστικά δεδομένη και για τον επόμενο μήνα, καθώς η μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, χωρίς προοπτικές αποκλιμάκωσης υπό τα σημερινά δεδομένα στα πολεμικά μέτωπα.


Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή του ντίζελ κίνησης διαμορφώθηκε χθες στα 2,012 ευρώ το λίτρο. Μέσα σε μία ημέρα αυξήθηκε κατά 1,6 λεπτά, ενώ σε σχέση με τις 17 Αυγούστου η επιβάρυνση φθάνει ήδη τα 2,3 λεπτά ανά λίτρο. Την ίδια ώρα, το Brent έχει ξεπεράσει τα 94 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων, ενώ οι επιπτώσεις είναι αισθητές στις τιμές των καυσίμων στην ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.