Χάος στο Μπέλφαστ μετά την απόπειρα αποκεφαλισμού άνδρα από Σουδανό
Χάος στο Μπέλφαστ μετά την απόπειρα αποκεφαλισμού άνδρα από Σουδανό – Ο 32χρονος που όρμησε στον δράστη με ραβδί
Στις φλόγες βρίσκεται στο Μπέλφαστ μετά από την επίθεση με μαχαίρι ενός Σουδανού, η οποία προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα στη Βόρεια Ιρλανδία.
Μασκοφόροι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, έβαλαν φωτιές σε κάδους και οχήματα, ανάμεσά τους και ένα λεωφορείο, στους δρόμους της πόλης.
Ορισμένοι εκτόξευσαν αντικείμενα κατά αστυνομικών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η τοπική αστυνομική διεύθυνση και οι βρετανικές αρχές απηύθυναν κατ’ επανάληψη εκκλήσεις για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στον απόηχο της επίθεσης, το βίντεο της οποίας προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.
Με κουζινομάχαιρο η επίθεση του Σουδανού
Ένα βίντεο της επίθεσης, με σκληρές εικόνες, κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό εμφανίζεται ο δράστης να κάθεται πάνω σε έναν άνδρα που αιμορραγεί και κείτεται στο έδαφος, προσπαθώντας να του κόψει τον λαιμό. Τρεις άνδρες φαίνονται να παρεμβαίνουν, ένας εκ των οποίων εξουδετέρωσε τον δράστη χτυπώντας τον με ένα ρόπαλο.
Ο φερόμενος ως δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης, ηλικίας 30 ετών σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας.
Ο δράστης, ένας άνδρας 30 ετών από το Σουδάν, με άδεια παραμονής 5 ετών, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Το θύμα, κοντά στα 40 του χρόνια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πατέρας ενός παιδιού ο 32χρονος που όρμησε με ραβδί χέρλινγκ για να σταματήσει τον Σουδανό
Στο πρόσωπο ενός πατέρα εστιάζει η κοινή γνώμη στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μπέλφαστ, όταν πολίτες επενέβησαν για να ακινητοποιήσουν έναν 30χρονο Σουδανό που μαχαίρωνε αλύπητα άνδρα στη μέση του δρόμου.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ο Ματ Μάγκ Τιερνάν πατέρας ενός παιδιού και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος βρέθηκε τυχαία μπροστά στο περιστατικό όταν επέστρεφε στο σπίτι του. Αντιλαμβανόμενος ότι ένας άνδρας δεχόταν βίαιη επίθεση με μαχαίρι, άρπαξε ένα ξύλινο ραβδί χέρλινγκ, το οποίο χρησιμοποιείται στο χέρλινγκ -ένα από τα πιο δημοφιλή και παραδοσιακά αθλήματα της Ιρλανδίας- και έσπευσε να βοηθήσει πριν ακόμη φτάσει η αστυνομία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος Τιερνάν άκουσε φωνές και αμέσως μαζί με δύο ακόμη πολίτες επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διέτρεχε ο ίδιος.
Από χθες το βράδυ , εκατοντάδες διαδηλωτές – μεταξύ των οποίων πολλοί κουκουλοφόροι – είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία του Μπέλφαστ. Στήλες καπνού υψώνονταν στον ουρανό της πόλης, όπου διακρίνονταν ελικόπτερα της αστυνομίας, σύμφωνα με το AFP.
Οι αρχές για την ώρα αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ωστόσο γίνεται έκκληση για ψυχραιμία και ζητούν να αποφευχθούν επεισόδια στους δρόμους με την πρωθυπουργό να καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στην υποκίνηση του μίσους.
Καταδικάζει την επίθεση ο Στάρμερ
Και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Σταρμερ έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση κάνοντας λόγο για ένα αποκρουστικό περιστατικό.
«Αποτρόπαιες σκηνές βίας» χαρακτήρισε ο Κιρ Στάρμερ την επίθεση με μαχαίρι όταν ο άνδρας περίπου 40 ετών δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και την πλάτη έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων.
Πολίτες επενέβησαν για να τον προστατεύσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.
























Ξενοδοχείο Αντωνιάδης























Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.