ΓΝ Τρικάλων: «Ανάσα» και δικαίωση για τους υγειονομικούς με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Σαν ένα μικρό «κύμα δικαίωσης» συζητείται πλέον στους διαδρόμους των νοσοκομείων η πολυαναμενόμενη ένταξη υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, οι συζητήσεις δεν σταματούν ούτε στα γραφεία ούτε στις εφημερίες, καθώς εργαζόμενοι που εδώ και χρόνια σήκωσαν στις πλάτες τους ένα εξαντλητικό σύστημα υγείας περιμένουν επιτέλους να δουν την Πολιτεία να αναγνωρίζει έμπρακτα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών, οδηγοί και διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων που υπάγονται στη συνταξιοδοτική προστασία του Δημοσίου αναμένεται να ενταχθούν στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών. Μία εξέλιξη που πολλοί χαρακτηρίζουν όχι απλώς θετική, αλλά ιστορική.
Το σχετικό μέτρο αναμένεται να περάσει τον Ιούνιο μέσα από το νομοσχέδιο για την ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών, δίνοντας έτσι μια πολυετή εκκρεμότητα που απασχολούσε τον χώρο της Υγείας. Και μπορεί οι υπογραφές να μην έχουν ακόμη πέσει, όμως στο ΕΣΥ οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτή τη φορά το θέμα βρίσκεται πραγματικά στην τελική ευθεία.
Για τους ανθρώπους που εργάζονται νύχτες, αργίες και ατελείωτες εφημερίες, ανάμεσα σε επείγοντα περιστατικά, ψυχολογική πίεση και σωματική εξάντληση, η αναγνώριση αυτή μοιάζει περισσότερο με ηθική δικαίωση παρά με διοικητική ρύθμιση. Και ίσως γι’ αυτό, στους διαδρόμους του ΓΝ Τρικάλων, η είδηση έφερε κάτι που έλειπε καιρό: λίγη αισιοδοξία.
trk
























Ξενοδοχείο Αντωνιάδης























Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.