Τελευταίες Ειδήσεις

Επιτυχής ημερίδα για την εφηβική Υγεία – Ενημέρωση για κάπνισμα, ενεργειακά ποτά και σχολική βία

Καθόλα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν  το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων. 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και εφήβων πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την οικογένεια και τη μαθητική κοινότητα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κάπνισμα, τα ενεργειακά ποτά και η σημασία της άσκησης στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Ακολούθησε ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Απαγόρευση και Εφηβεία», που ανέλυσε τις προκλήσεις που δημιουργεί η εκτεταμένη χρήση των social media από τους εφήβους αλλά και ο ρόλος της οικογένειας και της πολιτείας στην ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. 

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τους:

παιδίατρο – παιδοπνευμονολόγο-διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», Βασιλική Γκέτση, 

Καλλιόπη Γεωργακούλη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Βασίλειο Γερόδημο, καθηγητή Προπονητικής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαζί με τον Δρ. Χρήστο Μπατατόλη, μέλος του Εργαστηρίου Προπονητικής .

Τέλος η κ. Χρύσα Παπαχρήστου, συντονίστρια-διευθύντρια επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, ανέπτυξε το θέμα «Χαρακτηριστικά της Γενιάς Α – Συζήτηση – Συμπεράσματα».ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό αφιερωμένο στην 6η Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying), στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.