«Εκρηκτικό» το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προτάσεις για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη
Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Ένταση εντός και εκτός της αίθουσας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε όταν η πλειοψηφία δεν έδωσε τον λόγο στην Θεοδώρα Τζάκρη η οποία είχε αρνηθεί προηγουμένως να διαπιστευθεί και να πάρει το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τζάκρη: To μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές
Για « μια νέα πρόταση μομφής» κατά της "έγκυρης" υποψηφιότητας Κασσελάκη, έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όργανο συνεδριάζει «χωρίς απαρτία», αφού δεν δέχονται «λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου».
«Αυτό όμως που κάνετε σήμερα εδώ είναι επί της ουσίας μια νέα πρόταση μομφής, αυτή την φορά κατά της έγκαιρα και έγκυρα κατατεθειμένης υποψηφιότητας Κασσελάκη», σημείωσε.
Επίσης, τόνισε πως η λεγόμενη «πλειοψηφία» διαδίδει ότι θα θέσει θέμα « καθαίρεσής» της από την Γραμματεία της ΚΟ, επειδή «στηρίζει τον Κασσελάκη». Και διερωτήθηκε αν «μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο χαμογελαστός Νίκος που ψήφισε χθες στην ΠΓ την σύγκληση της σημερινής ΚΕ με θέμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας νομίμως εκλεγέντος προέδρου ».
«Εφόσον όμως το καταστατικό προβλέπει στην περίπτωση μομφής απαιτούμενη πλειοψηφία του 50+1 επί του συνόλου των μελών, δηλαδή 148, προφανώς η αμφισβήτηση κατατεθειμένης έγκυρα και έγκαιρα υποψηφιότητας συνιστά μομφή κατά της υποψηφιότητας.
'Αρα για να εξαιρεθεί υποψήφιος που έχει καταθέσει έγκυρα και έγκαιρα τα προαπαιτούμενα απαιτούνται 148 ψήφοι μελών της ΚΕ. Ούτε μια ψήφος λιγότερη », υπογράμμισε η Θ. Τζάκρη.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι «ήρθε πια η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών». «Κι από τους τακτικισμούς της νομενκλατούρας να περάσουμε επιτέλους στην εκπόνηση στρατηγικής ηγεμονίας του ακηδεμόνευτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος», κατέληξε.
Πρόταση παραπομπής του Κασσελάκη κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής ο Θ. Γεωργόπουλος
Την απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας.
Τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε λίγο αργότερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε: «Τα συλλογικά μας όργανα δέχθηκαν εξώδικο και απειλή με εισαγγελικές αρχές από τον πρώην πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Για να πει ότι το παίρνει πίσω αλλά καλώς το έκανε!
Ταυτόχρονα έχει μιλήσει για εκτροπή, κουκούλες και διαπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν δέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων λέγοντας ότι είναι πρόεδρος πάρα την μομφή με την οποία έγινε έκπτωτος.
Και ρωτάω αν έρθει ο οποιοσδήποτε σήμερα και ζητήσει να είναι υποψήφιος κατηγορώντας το κόμμα για διαπλοκή, εκτροπές, κουκούλες, στέλνοντας εξώδικα, απειλώντας το κόμμα για εισαγγελικές αρχές και μετά το έπαιρνε πίσω λέγοντας ότι καλώς το έκανε, και υπέγραφε ως πρόεδρος ενώ δεν ήταν, θα δεχόμασταν την υποψηφιότητα του. Η απάντηση είναι προφανώς όχι.
Αυτό που συνέβη επίσης σήμερα με το να παλεύουν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη τεχνητά να μην υπάρχει απαρτία και να μην γράφονται ενώ βρίσκονται στον χώρο λέγεται υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών του κόμματος. Επειδή δεν έχουν πλειοψηφία προχώρησαν σε αυτές τις αδιανόητες ενέργειες. Δεν τους πέρασε, απέτυχαν και σε αυτό.
Τις προηγούμενες μέρες είδαμε sms για κινητοποιήσεις έξω από την Κ.Ε. μέχρι και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να καλεί κόσμο να μαζευτεί έξω από την αίθουσα Συνεδρίου όταν αυτό θα διεξαχθεί. Λες και οι Κ.Ε. και τα συνέδρια είναι αρένες μάχης. Είμαι βέβαιος ότι σε όλους θυμίζουν κάτι αυτά. Όλες αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και τον δημοκρατικό χώρο. Για αυτό ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει εδώ».
Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η Γιώτα Πούλου, που πρόσκειται στον Στέφανο Κασσελάκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στην συνεδρίαση. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει κι άλλα αξιώματα, καθώς είναι βουλευτής και τομεάρχισσα.
Πηγές του προεδρείου της συνεδρίασης ανέφεραν: «Προσπάθησαν να σπάσουν την πλειοψηφία και δεν το κατάφεραν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Διότι και δεν ξέρουν και δεν έμαθαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν κάποιο ενδιαφέρον για αυτόν. Μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη που θα τον βγάλουν και πρόεδρο. Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει το λόγο χωρίς να έχει εγγραφεί ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστευθεί ως παρούσα διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει πλειοψηφία το όργανο».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Γεροβασίλη ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από την κ. Τζάκρη να κατέβει να πάρει το καρτελάκι της και να μιλήσει. Αν το πάρει θα θεωρηθεί παρούσα και θα υπάρξει μεγαλύτερη πλειοψηφία.
Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έλεγαν ότι «η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε την λήψη παρουσιών επί του ονομαστικού καταλόγου που είχε ζητήσει η Θεοδώρα Τζάκρη».
Ο Γιάννης Μαντζουράνης - φωτογραφίζοντας προφανώς τον Στέφανο Κασσελάκη - είπε στην ομιλία του ότι "με φρου-φρου και αρώματα" δεν γίνεται πολιτική ούτε "με τα μπρος πίσω των υποψηφίων".
Το περιστατικό προκάλεσε ένταση και εκτός της αίθουσας που διεξάγεται η συνεδρίαση από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν προσέλθει και εκφράζουν εντόνως τις διαμαρτυρίες τους ενώ ενίοτε διαπληκτίζονται με άτομα της άλλης πτέρυγας.
Θ. Οικονόμου: Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία
Για «μεθόδευση» της «νομενκλατούρας» έκανε λόγο, σε δήλωσή του, ο Θανάσης Οικονόμου έξω από τον χώρο όπου πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Οκ. Οικονόμου κατήγγειλε τη «γελοία μεθόδευση» με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν έχουν πάρει καρτελάκι. «Παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να έχουν απαρτία», ανέφερε. «Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για ποιους λόγους δεν μπαίνουν στην αίθουσα.
Η δήλωση του κ. Οικονόμου πυροδότησε διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και της λεγόμενης «πλειοψηφίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.