Τελευταίες Ειδήσεις

Ο καιρός που θα δούμε τον Ιούλιο- Εκτίμηση ανά πενθήμερο


Την εξέλιξη του καιρού τον Ιούλιο δημοσίευσε το Forecast Weather, τονίζοντας πως η εκτίμηση του Ιουνίου «πήγε αρκετά καλά».

Όπως επισημαίνεται, ο Ιούλιος θα είναι θερμός, ενώ το πρώτο 6ήμερο του μήνα θα δούμε αξιόλογα φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Η πρόβλεψη

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του Forecast Weather ανά πενθήμερο:

  • 1 έως 5 Ιουλίου

Αρχικά καύσωνας στα ηπειρωτικά ενώ για ένα διήμερο 4-5 του μήνα θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά έως 37 με 40 βαθμούς κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά θα πέσουν σημαντικά πρόσκαιρα στις 4 και 5 του μήνα .

  • 6 έως 10 Ιουλίου

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου με σταδιακή άνοδο έως το τέλος της περιόδου στους 37 με 40.

  • 11 έως 15 Ιουλίου

Καλός καιρός γενικά σε όλη τη χώρα με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας κάποιες από τις μέρες. Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας για την εποχή κατά περιόδους στη χώρα όπως θα ηπειρωτικά θα είναι καθημερινότητα οι 36 με 39 βαθμοί κελσίου όλες τις ημέρες.

  • 16 έως 20 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ κάποια λίγα σποραδικά δεν αποκλείονται για κάποια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας. Συνεχίζεται ο πολύ θερμός καιρός σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες πάνω από τους 35 βαθμούς κελσίου όλες τις ημέρες και με αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πλησιάζουν κάποιες από αυτές τους 37 με 40 .

  • 21 έως 25 Ιουλίου

Απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από κάποια τμήματα της κεντρικής και βόρειας όπου δεν αποκλείονται λίγα μεμονωμένα τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά. Συνεχίζεται ο θερμός καιρός κατά 2 με 4 βαθμούς κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα .

  • 26 έως 31 Ιουλίου

Γενικά απουσία φαινομένων από τις περισσότερες περιοχές. Μικρή αστάθεια κάποιες από τις μέρες δεν αποκλείεται για ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το τελευταίο 6ήμερο του μήνα θα τελειώσει με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα κατά 2-4 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.