Τελευταίες Ειδήσεις

Εθελοντικός καθαρισμός από την ενορία της Διάβας.

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές δραστηριότητες της ενορίας μας, οι οποίες έχουν καθιερωθεί τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό μας…

Σήμερα, το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024, συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Διάβας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της Διάβας και τον πολιτιστικό σύλλογο (ΜΕΕΣ). Εξάλλου, η καθαριότητα αποτελεί κοινή εργασία και προσπάθεια όλων μας.

Τις τελευταίες μέρες στο χωριό μας πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων και της τοπικής μας κοινότητας μία συντονισμένη προσπάθεια για τον καθαρισμό των χόρτων από τους δρόμους και τα οικόπεδα. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά για την εικόνα του χωριού μας. Όμως, τα σκουπίδια που φάνηκαν μετά τον καθαρισμό των χόρτων, ήταν αρκετά. Κι αυτό είναι δική μας ευθύνη. Πλαστικές σακούλες, πλαστικά κύπελλα καφέ, μπουκαλάκια νερού, διάφορα χαρτιά και γυάλινα μπουκάλια.

Το πιο δυσάρεστο και επικίνδυνο ήταν το τελευταίο, τα μπουκάλια που ήταν πεταμένα και θαμμένα κάτω από τα χόρτα που καθαρίστηκαν. Και γι’ αυτό υπεύθυνοι είμαστε εμείς, ο ανθρώπινος παράγοντας. Τα μπουκάλια, δίπλα σε ξερά χόρτα και με τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνα.

Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να αλλάξουμε τα πράγματα και στο περιβάλλον μας. Προσέχουμε, προστατεύουμε το περιβάλλον, που αποτελεί τον φυσικό μας χώρο, ένα πανέμορφο δώρο του Θεού, το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε και όχι να μολύνουμε. Ο καθένας ας κάνει ό,τι μπορεί να για να κρατάμε το χωριό μας καθαρό και όμορφο. Συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια στους αντίστοιχους κάδους. Φροντίζουμε για το κοινό μας σπίτι. Όπως, εξάλλου, τραγουδούν και οι Πυξ Λαξ ‘’Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια την θάλασσα’’!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.