Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ «DANIEL»: ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

 


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

 

Τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φώς της δημοσιότητας δύο προσκλήσεις , μία του Υπουργείου Ανάπτυξης και μία από το Επιμελητήριο Τρικάλων που αφορούν τη χορήγηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες DΑNIEL του Σεπτεμβρίου 2023.

Με μεγάλη μου λύπη και βαθειά δυσαρέσκεια, διαπίστωσα ότι και στις δύο προσκλήσεις  οι ενισχύσεις αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου και στις Τοπικές Κοινότητες  Διάβας και Κρύας Βρύσης.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ λοιπόν όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στα χωριά τα οποία (επιτρέψτε με να γνωρίζω καλύτερα) έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές  και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες αυτών που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες DANIEL.  Και αναφέρομαι συγκεκριμένα για επιχειρήσεις που βρίσκονται στον ΚΑΜΠΟ ΕΛΑΦΙΟΥ και στα ορεινότερα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ και ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ.

Με τον  καθορισμό των κριτηρίων πέρα από το γεγονός ότι περιορίζεται ανεπίτρεπτα ο κύκλος των δικαιούμενων επιχειρήσεων αποκλείοντας αυτές των ανωτέρω περιοχών ,  καταδεικνύει ότι κάποιοι δυστυχώς ακόμη και σήμερα , 10 μήνες μετά την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ δεν έχουν καταλάβει ποιες νέες συνθήκες και ποιες αναγκαιότητες έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των επιχειρήσεων της περιοχής που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ή  συνεχίζουν να πλήττονται από τις συνέπειες της καταστροφής .

Υπάρχουν υποδομές (δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης) που δεν έχουν αποκατασταθεί ή υπολειτουργούν , υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς επίσης και άλλα σοβαρότατα προβλήματα στις οδικές υποδομές (δρόμοι κατεστραμμένοι , μερική υποχώρηση γέφυρας «Τσίτου» , κλείσιμο γέφυρας «Παραλλαγής» κλπ) που δημιουργούν νέα δεδομένα για τους επαγγελματίες της περιοχής με αυξημένα κόστη μεταφοράς , δυσκολίες πρόσβασης κλπ.

Αμφιταλαντεύτηκα και ομολογώ πως με απασχόλησε ιδιαίτερα αν θα ‘πρεπε να λάβω την πρωτοβουλία να εκφράσω δημόσια τη δυσαρέσκεια για την εγκατάλειψη που βιώνουν οι επαγγελματίες και κατ’ επέκταση οι λιγοστοί κάτοικοι της Ορεινής Καλαμπάκας , το θεώρησα όμως υποχρέωσή μου λόγω της ιδιότητας μου ως πρώην Δημάρχου  που τιμήθηκα με την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων και βλέποντας ότι αυτός ο αποκλεισμός από τις οικονομικές ενισχύσεις είναι ενδεικτικός και της φιλοσοφίας που διακατέχει τους τωρινούς μας εκπροσώπους  απέναντι στους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Περίμενα πραγματικά όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα αντί ευχαριστηρίων να εκφραστεί δημόσια η διαμαρτυρία τους , να εκδοθεί κάποιο ψήφισμα,   αλλά μάλλον επιβεβαιωνόμαστε όλοι εμείς που μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

                               

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

                                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                                ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ

                                                                             (… ας πούμε πρώην Δήμαρχος Καστανιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.