Τελευταίες Ειδήσεις

Η κυβέρνηση έχει λεπτομερές σχέδιο για την στήριξη των τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων, όχι όμως για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με έναν στοιχειωδώς κοινωνικά δίκαιο τρόπο


Την αύξηση των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Με λίγα λόγια, το κράτος αναλαμβάνει να βγάλει για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό των τραπεζών ρισκάροντας την εκ νέου αύξηση του δημοσίου χρέος αντί να εγγυηθεί τα δάνεια συνεπών δανειοληπτών ως ελάχιστο μέτρο κοινωνικής προστασίας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που παραλείπει πλήρως την κοινωνική διάσταση. Την ίδια στιγμή που αγνοείται η βασική λειτουργία των τραπεζών όσον αφορά τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αντίθετα, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, έχει λεπτομερές σχέδιο για την στήριξη των τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.