Τελευταίες Ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Αυτοί που φεύγουν και εκείνοι που «έρχονται» στην κυβέρνηση


Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό, που βρίσκεται προ των πυλών. Τα επικρατέστερα ονόματα.

«Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις απώλειες, που κατέγραψε η ΝΔ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.


Η έμφαση κυρίως πρέπει να είναι στην αποτελεσματικότητα αυτών των πολιτικών. Και εκεί ακριβώς υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία κανείς πρέπει να επιμείνει, εάν θεωρεί πως πρέπει να καταστήσει πιο λειτουργική μία πολιτική, που δεν έχει αποδώσει.


Πάντως, το εν πολλοίς απρόσμενο εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί εκνευρισμό και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που κινείται στους ρυθμούς του επικείμενου ανασχηματισμού. Ενδεικτική η δήλωση Λοβέρδου για «τενεκέδες στη γαλάζια ΚΟ», που αποδοκιμάστηκε άμεσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.


Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.


«Ακούω πολλούς από ΝΔ να επαναλαμβάνουν ότι πήραν το μήνυμα. Κάποιοι άλλοι και κυρίως ο πρωθυπουργός ερμηνεύουν αλλιώς το μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάγραψε τον χαμηλότερο αριθμό ψήφων που έχει πάρει η ΝΔ, η πρώτη δημόσια παρέμβαση του εξοργιστική και συνάμα προσβλητική για τους πολίτες….»,  είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.


Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε ότι, «εμείς θέλουμε να δυναμώσει και αυτό ως ένα βαθμό ήλθε και με τα αποτελέσματα, τα οποία είναι μία άνοδος σταθερή του ΚΚΕ, μία σταθεροποίηση ενός ρεύματος αμφισβήτησης, που είναι πολύ περισσότερο και δεν εκφράζεται πάντα στη Βουλή» και ο Κυριάκος Βελόπουλος επανάλαβε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας από το βήμα της Βουλής πως, «τέρμα το 41% τώρα θα λέτε 28%, έδυσε το άστρο Μητσοτάκη τελείωσε ο Μωυσής, έρχεται η ήρεμη δύναμη του ελληνικού λαού για το μέλλον του Ελληνική Λύση...».


Αύριο πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα, ενώ σειρά υπουργών και βουλευτών είναι με το…ακουστικό στο χέρι για να μάθουν τους νέους ρόλους τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστεροι για να φύγουν από τα υπουργεία τους είναι οι:


Υπουργός Εσωτερικών – Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Ανάπτυξης – Κώστας Σκρέκας

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Λευτέρης Αυγενάκης

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής – Δημήτρης Καιρίδης

Σε υπουργικές «καρέκλες» φαίνεται πως επιστρέφουν οι:


Νότης Μηταράκης

Τάκης Θεοδωρικάκος

Κώστας Τσιάρας

Μεγάλο rotation και αλλαγές αναμένεται και στους υφυπουργούς. Μεταξύ εκείνων που αναλαμβάνουν είναι οι:


Ευρυπίδης Στυλιανίδης

Τάσος Χατζηβασιλείου

Μακάριος Λαζαρίδης

Χρήστος Κέλλας

Κώστας Κατσαφάδος

Κώστας Γκιουλέκας

Κώστας Καραγκούνης

Πηγή: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.