Τελευταίες Ειδήσεις

« ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΣΗ!»


( Ανάλυση Δράσεων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων για το

                              Διάστημα 03-06-2024 έως 16-06-2024)

{ Το ταξίδι μέσα από την Οπτική  του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου

                                       κ.Κώστα Πρεβέντη}

Σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, ο Δήμος Μετεώρων ,υπό την ηγεσία του Δημάρχου κ. Λευτέρη Αβραμόπουλου, διαπρέπει με καινοτόμες και προοδευτικές πρωτοβουλίες.

Αυτή η ανασκόπηση καλύπτοντας το διάστημα από 3 έως 16 Ιουνίου 2024 αποδεικνύει την αφοσίωση της δημοτικής αρχής στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης ,την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων ,ο δήμος Μετεώρων υπήρξε ενεργός και αποφασιστικός σε πολλούς τομείς ,με στόχο την βελτίωση αλλά και την πρόοδο του δήμου.

1.     Ενίσχυση της Αθλητικής Δραστηριότητας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ποδηλατάδα του Δήμου Μετεώρων ,προσελκύοντας πλήθος συμμετεχόντων και προάγοντας την υγιεινή ζωή και την κοινωνική δραστηριοποίηση.

2.     Συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο Δ.Σ. της ένωσης ξενοδόχων Ν. Τρικάλων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα τουριστικής ανάπτυξης

3.     Ενίσχυση Αγροτικών Δρόμων.

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή  για την ενίσχυση των εργασιών αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, ενισχύοντας έτσι τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

4.     Συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Ηλία Καχριμανίδη.

5.     Φεστιβάλ Καντίνας: Η γιορτή της γεύσης και της μουσικής!

Ο δήμος φιλοξένησε με περηφάνεια το « Φεστιβάλ Καντίνας», ένα γεγονός που συνδύασε μοναδικά παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες δημιουργίες ,συνοδευόμενο από μουσικές εκδηλώσεις. Αυτή η εκδήλωση δεν αποτέλεσε μόνο ένα γαστρονομικό γεγονός,  αλλά και μια κίνηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

6.     Συνεργασία Τοπικών Αρχών.

Ο δήμαρχος Μετεώρων απέστειλε αίτημα για άμεσες λύσεις στην Υφυπουργό Εσωτερικών ,σε συνεργασία με τους τέσσερις δημάρχους του Νομού Τρικάλων ,προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιταχυνόμενες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις.

7.     Ενίσχυση Οικονομικών Δομών,

Ο δήμαρχος συμμετείχε ενεργά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κ.Ε.Δ.Ε. ,συνεισφέροντας στην ανάπτυξη οικονομικών στρατηγικών για την περιοχή μας.

8.     Παιδαγωγικές Πρωτοβουλίες,

Ο δήμος Μετεώρων δημιούργησε ένα Κινητό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ,ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και προάγοντας την ασφάλεια των μαθητών της περιοχής.

9.     Στρατηγική Ανθεκτικότητας,

Η συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων ενίσχυσε τον εξοπλισμό και τις δομές Πολιτικής Προστασίας της περιοχής μας, προσδιορίζοντας την προετοιμασία για μελλοντικές κρίσεις και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

10.Προώθηση Τουριστικών Δραστηριοτήτων,

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ των δήμων Ελληνικού- Αργυρούπολης και Μετεώρων ενίσχυσε τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής , δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

11.Αντάμωμα Χασίων,

Το 26ο Αντάμωμα Χασίων πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και ενισχύοντας το κοινωνικό ύφος της περιοχής.

Αγαπητοί μου,

 

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν  ,κατά το χρονικό διάστημα που ανασκοπήσαμε ,αντικατοπτρίζουν τη διαρκή προσήλωση της δημοτικής αρχής στην πρόοδο και την ευημερία του δήμου μας.

Αποτελούν ένα δυναμικό παράδειγμα συνεργασίας και καινοτομίας ,καθιστώντας το δήμο Μετεώρων έναν πρωτοπόρο  στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

            Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να αναπτύσσουμε το δημόσιο και κοινωνικό περιβάλλον με στόχο την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.