Τελευταίες Ειδήσεις

Να πληρώσουν με ψήφο στο ΚΚΕ όσοι πλημμύρισαν τις ζωές μας




 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Για να κοντύνει η κυβέρνηση της ΝΔ  πρέπει να ψηλώσει το ΚΚΕ, η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, τόνισε στη συγκέντρωση του Κόμματος στα Τρίκαλα, η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Χαιρέτησε η Μαριλένα Χαχάμη, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΕ Τρικάλων και μέλος της Επιτροπής των Πλημμυροπαθών στα Μεγάλα Καλύβια.

Η Μαρία Γαβαλά αναφέρθηκε στη σταθερή και διαρκή εναντίωση του ΚΚΕ στην ΕΕ «ακόμη κι όταν ήταν μόδα, πλασαριζόταν ως ελπίδα ή κάποια ορισμένη σανίδα σωτηρίας για τους λαούς», θυμίζοντας ότι το 1993 «η συνθήκη του Μάαστριχτ υπογράφηκε  απ’ όλα τα τότε κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός, ιδεολογικό πρόγονο του μετέπειτα κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη νυν θλιβερή μετεξέλιξη σε κόμμα του κ. Κασελάκη». Αντίθετα «το ΚΚΕ με την ταξική, επιστημονική ανάλυσή του μπόρεσε να δει από τότε ακόμη ποιος θα κερδίσει, ποιος θα χάσει από αυτή την ένωση αστικών κρατών με αυτό το χαρακτήρα».

Υπογράμμισε πως «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καθαρή, είναι σταράτη. Γιατί αυτή η ένωση μόνο χειροτερεύει, δεν παίρνει διορθωτικές. Σήμερα δεν είμαστε στα 1993. Έχουν δοκιμαστεί όλα. Την ΕΕ διοίκησαν και οι χώρες του "Βορρά" και οι χώρες του Νότου. Όλοι μαζί, κυβερνήσεις φιλελεύθερες, σοσιαλιστικές ή μεικτές, αποφάσισαν τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, δηλαδή τη μεγάλη ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα με τα σύμφωνα τοπικής απασχόλησης από τις αρχές της δεκαετίας του 90 ακόμη στους δήμους μέχρι τη γενίκευση τους ως μερική απασχόληση, διάλυση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου.

Το ονομάζουν ευελιξία και είναι η  ατσαλένια αλυσίδα που δένει σφιχτά τις πολιτικές αποφάσεις και θέσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, δίνοντας διαδοχικότητα και συνέχεια στην αλλαγή σκυτάλης από τη μία στην άλλη κυβέρνηση. Όλοι τους ευρωλάγνοι, με διάθεση διαπραγματευτή, όλοι τους ηθικολόγοι, λαλίστατοι κι επικοινωνιακοί, μπροστά σε εκλογικές μάχες». 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μάχες που δόθηκαν στην περιοχή από τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές μέσα από τα σωματεία για να αλλάξει χέρια το τιμόνι του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, να περάσει στις ταξικές δυνάμεις και να γίνει έτσι αποκούμπι για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του νομού.  

Κάλεσε σε στήριξη του «γιατί δυναμώνει τη φωνή της διεκδίκησης ¨κάτω¨ στην κοινωνία. Ακτινοβολεί πολλαπλάσια και όχι στενά αριθμητικά, φοβίζει κι είναι απάγκιο γιατί είναι παρακαταθήκη αγώνα, γιατί μεταφράζεται σε δύναμη που εμπνέει και ενώνεται κόντρα στους πλειστηριασμούς των κατοικιών που με βάση το πλαίσιο της ένωσης και τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ τώρα θα είναι επίσης εδώ.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ  είναι φωνή αγώνα  ένα ζωντανό "no passaran" κόντρα στην   πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης που είναι το ευαγγέλιο της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι θεωρούνται κόστος για την εργασία και ασφάλισή μας, για την υγεία και παιδεία μας, για τη μεταφορά και κατοικία μας. Αφού θεμελιακή ως ευρωπαϊκή αρχή και αξία,  υιοθετημένη από κάθε χρώματος εθνική κυβέρνηση, πράσινη, ή μπλε, ροζ, ή μαυρορόζ, γκρίζα ή πορτοκαλί είναι η αρχή και αξία του ανταγωνισμού».

Η Μαρία Γαβαλά εξήγησε γιατί κάθε μια αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η χειρότερη απ’ όσες πέρασαν ως τώρα. Όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη που είχε περάσει ως το 2019 που παρέδωσε τα σκήπτρα, ανεβάζοντας το Μητσοτάκη στην εξουσία, έχοντας μαζικά διασπείρει σε κόσμο προοδευτικό, ριζοσπάστη, με αγωνιστική πρόθεση, την απογοήτευση.

Κάθε κυβέρνηση θα ναι χειρότερη από την προηγούμενη γιατί η ΕΕ θα γίνεται χειρότερη. Κι η ΕΕ θα γίνεται χειρότερη γιατί το σύστημα, ο καπιταλισμός, η αγορά του γίνεται χειρότερη.

Τόνισε ότι «θέλουν όμως να μπλοκάρουν την αγανάκτηση, να κατευνάσουν το θυμό, να αμβλύνουν την ανασφάλεια που μαζικά νιώθουμε. Φοβούνται το μόνο αντίπαλο δέος. Γι αυτό φοβούνται το ΚΚΕ». Πρόσθεσε πως «το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει κι αυτό τις έγνοιες του, τα διακυβεύματά του. Πώς θα διαμορφώσει δυο μεγάλα ''δοχεία'' να υποδέχονται την αγανάκτηση; Είναι ζητούμενο που ρόλο παίζει και αυτή η σημαντική πολιτική εκλογική αναμέτρηση. Τι θα απογίνει με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας;

Ποιος θα ηγηθεί του εθνικιστικού και σε όλο το φάσμα αυτού χώρου; Ο Βελόπουλος παίζει χαρτί του σε αυτές τις εξετάσεις, Ναι ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ως στέλεχος του Καρατζαφέρη,  πήγε στην ΝΔ και έφτιαξε το δικό του μαγαζί, του εθνικισμού, του ρατσισμού και της εξαπάτησης. Τώρα γαβγίζει γιατί ο χώρος είναι ορφανός, αλλά χρειαζούμενος στο αστικό πολιτικό σύστημα. Συνολικά στο σύστημα».

Το ΚΚΕ υπογράμμισε «θα είμαστε εδώ, μαζί σας, γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ και το σχέδιο "ανασυγκρότησης" της Θεσσαλίας. Θα είναι εδώ οι στρατηγικοί επενδυτές που φυσικά δε θα οχυρώσουν τις πόλεις και τα χωριά μας, και την επόμενη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα. Θα είναι εδώ η οδυνηρή κατάσταση  8 μήνες μετά, οι εκατοντάδες οικογένειες χωρίς καν την πρώτη αρωγή, η παντελώς σχεδόν απούσα αποκατάσταση των ζημιών, η έλλειψη στέγης, οι ανεπαρκέστατες αποζημιώσεις, οι αγρότες που δε θα μπορούν να καλλιεργήσουν.

Όλοι τους, κράτος, τοπική διοίκηση, συμφωνούν στην ουσία του σχεδίου της διαβόητης ολλανδικής εταιρείας. Σχέδιο φτιαγμένο  με τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην καταστροφή, δεν προστατεύει τις λαϊκές περιουσίες, την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, τη ζωή του λαού. Σχέδιο πρότυπο για το πώς η καταστροφή θα γίνει ευκαιρία, όπως προστάζουν κι οι σχετικές οδηγίες της ΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.