Τελευταίες Ειδήσεις

« ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ»


( Η Μεταμόρφωση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μετεώρων)

Ο Δήμος Μετεώρων βιώνει μια νέα εποχή ,όπου η αλλαγή είναι όχι μόνο εμφανής ,αλλά και αισθητή σε κάθε γωνιά της πόλης.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024,η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα ηνία με την υπόσχεση να φέρει ουσιαστικές αλλαγές και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πέντε μήνες μετά, η εικόνα της δημοτικής αστυνομίας αντικατοπτρίζει τη δυναμική και αποφασιστικότητα αυτής της δέσμευσης

                                 Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπό τον κ. Αλέκο, η δημοτική αστυνομία υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη.

Οι βεβαιωμένες παραβάσεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαϊου 2023 ήταν μόλις 9, αφήνοντας τους πολίτες να αντιμετωπίζουν καθημερινά την αταξία και την παρανομία. Η έλλειψη ελέγχων και συστάσεων είχε ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη στάθμευση ,τη χρήση κοινόχρηστων χώρων χωρίς άδειες και την ανεπαρκή καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους.      

                    Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Με την αλλαγή της δημοτικής αρχής ,η δημοτική αστυνομία αναδείχθηκε σε έναν ακρογωνιαίο λίθο της καθημερινής ζωής του Δήμου Μετεώρων.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μαρτυρούν την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των νέων υπευθύνων.

Σε διάστημα πέντε μηνών ,από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαϊου 2024, έχουν βεβαιωθεί 860 παραβάσεις ,ενώ πραγματοποιήθηκαν 1012 συστάσεις τήρησης των διατάξεων περί παράνομης στάθμευσης.

Η διαφορά είναι χαώδης σε σύγκριση με τις μόλις 9 βεβαιωμένες κλήσεις του αντίστοιχου διαστήματος του 2023. Αυτά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα την ενεργοποίηση και τη συνέπεια της νέας δημοτικής αρχής στον τομέα της τήρησης της νομιμότητας και της τάξης.

                                         ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΔΡΑΣΗ    

                    ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΊΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ                                                                                                                                                              

Η δράση της δημοτικής αστυνομίας δεν περιορίζεται μόνο στην παράνομη στάθμευση .

Το ίδιο διάστημα  η δημοτική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 67 ελέγχους τήρησης των διατάξεων για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και σε 62 ελέγχους για την καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον κατά την ίδια περίοδο ,έγιναν 52 εντοπισμοί πιθανών εγκαταλελειμμένων οχημάτων και πραγματοποιήθηκαν 22 έλεγχοι και συστάσεις για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο στη λαϊκή αγορά.

Επίσης έγιναν 46 έλεγχοι για την προστασία της Δημοτικής Περιουσίας ( φθορά δημοτικού αστικού εξοπλισμού και προστασία αστικού πρασίνου του Δήμου), 42 έλεγχοι που αφορούν τη λήψη μέτρων ασφάλειας και σήμανσης σε κοινόχρηστους χώρους, 59 συστάσεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων σχετικά με το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων και του κοινόχρηστου χώρου.

Ακόμη υπήρξαν καθημερινές εποχούμενες περιπολίες για την καταγραφή προβλημάτων και διαβίβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προς υλοποίηση.

Τέλος, υπήρξε παροχή συνδρομής σε άλλες υπηρεσίες του δήμου για τη διασφάλιση της ορθής σήμανσης και λήψης απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οδικών έργων.

Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν την προσήλωση της νέας δημοτικής αρχής στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην εξασφάλιση ενός καθαρού και οργανωμένου δημόσιου χώρου.

Οι πολίτες πλέον αισθάνονται την παρουσία μιας δημοτικής αστυνομίας που όχι μόνο επιβάλλει τη νομιμότητα ,αλλά και προσπαθεί ενεργά να βελτιώσει την καθημερινότητα της πόλης.

                                 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η μετάβαση από την αδράνεια του παρελθόντος στην ενεργό δράση του παρόντος ,αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή ηγεσία και τον επαγγελματισμό .

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Μετεώρων δεν είναι πλέον ένας ανενεργός θεσμός ,αλλά μια ζωντανή δύναμη που εργάζεται αδιάκοπα για το κοινό καλό!

Ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος και η νέα δημοτική αρχή απέδειξαν ότι με όραμα, αποφασιστικότητα και συνεργασία μπορούν να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές.

Η δημοτική αστυνομία του Δήμου Μετεώρων αποτελεί πλέον πρότυπο αποτελεσματικότητας και δέσμευσης στην υπηρεσία των πολιτών.

Κώστας Πρεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.