Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αντί να ασχολούμαστε με την ακρίβεια, Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων.


Η ΝΔ αποτελεί το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη, κάνει μία από τις πιο ακριβές καμπάνιες και έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομα της με αδιευκρίνιστα πόσα και σκάνδαλα. Τελευταίο δείγμα της κοροϊδίας η χθεσινή απάντηση του κ. Σκέρτσου ότι δεν γνωρίζει αν και πόσο πληρώνει η ΝΔ τον επικοινωνιολόγο κ. Γκρίνμπεργκ.

Με ευθύνη του κ. Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις εκλογές η χρεοκοπημένη ΝΔ πήρε πάσα για την αλλαγή της ατζέντας. Ο ίδιος είχε φροντίσει διαρκώς να προβάλει την οικονομική του κατάσταση με την προκλητική επίδειξη πλούτου και τον δανεισμό των κομματικών ΜΜΕ. Άφησε το θέμα να σέρνεται και τελικά απάντησε με μισά στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν είναι Πόθεν έσχες.

Την στιγμή που ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνική πλειοψηφία τα βγάζει με δυσκολία παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό εκατομμυρίων, δανείων και αδιευκρίνιστων ποσών να σφυρίζουν δίπλα μας.

Για άλλη μια φορά ο κ. Κασσελάκης αναδεικνύεται σε χρυσό χορηγό του κ. Μητσοτάκη.

Όσο δε για την τελευταία ρήση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του κ. Κασσελάκης που μας λέει ότι η ιδεολογία δεν τρώγεται η απάντηση της Νέας Αριστεράς είναι σαφής.

Οι φοροαπαλλαγές που θέλει να δώσει στους πλούσιους με εισοδήματα πάνω από 100 και 200.000€ τρώγονται; Οι φρεγάτες και τα F-35 που θέλει να αγοράσουμε ο αρχηγός ενός κόμματος σκιάς πλέον του εαυτού του να τα αγοράσουμε σε βάρος βεβαίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας για παράδειγμα, αυτά τρώγονται;

Στην ηγεμονία της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, δεν θα αντιπαρατεθούμε όμως ούτε και με τη λογική του καλύτερου διαχειριστή, ούτε με τη λογική του μέσου όρου, ούτε με τη λογική του πολιτικού κομφορμισμού. Δεν θα κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία αν πούμε ότι και εμείς τα ίδια πάνω κάτω θα κάνουμε αλλά εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα από εσάς. Ότι εμείς, για παράδειγμα, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είμαστε, αλλά δεν θα τα κάνουμε ακριβώς έτσι όπως τα κάνετε εσείς, θα τα κάνουμε καλύτερα, όπως έλεγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης. Ούτε απειλεί βεβαίως τον κ. Μητσοτάκη η προσκόλληση του κ. Ανδρουλάκη σε ένα ξεπερασμένο πολιτικό παρελθόν, ο διαρκής φόβος να μη μη και γίνει αιχμηρός στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Το φλερτ με τον εθνολαϊκισμό στην εξωτερική πολιτική.

Αλήθεια, είναι δυνατόν ένα κόμμα το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικό ακόμα και σήμερα να σύρεται πίσω από την τυχοδιωκτική στάση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και να μην αναγνωρίζει την αξία και να μην υποστηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την άλλη έχουμε έναν νεόκοπο πολιτικό αρχηγό, που αντί να δώσει ως όφειλε το πόθεν έσχες του παρουσιάζει ένα αστείο εξελόφυλλο.

Είναι δυνατόν ο κ. Σκέρτσος να λέει ότι δεν ξέρει από πού πληρώνεται ο σύμβουλος τους, ο κ. Γκρίνμπεργκ;

Είναι δυνατόν ο κύριος Κασσελάκης να μην λέει σε ποιους πούλησε τις εταιρείες του;

Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζορίζονται να βγάλουν το μήνα, παρακολουθούν εμβρόντητοι και οργισμένοι τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων. Είναι μια εικόνα προσβλητική για τους πολίτες. Είναι μια εικόνα προσβλητική για μια κοινωνία που αγωνιά για το παρόν και για το μέλλον της.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.